Tips voor een gezonde Koningsdag

gezonde-koningsdag

Op Koningsdag vieren we de verjaardag van onze koning. Een dag vol feestelijkheden, oranje kleding en tradities. Maar tijdens deze dag kan het lastig zijn om je gezonde voedingspatroon te handhaven. Vaak zijn er veel ongezonde snacks en wordt er alcohol gedronken. In deze blog geven we je tips over hoe je toch een gezonde Koningsdag kunt vieren.

april 26, 2023

Tips voor een gezonde Koningsdag

Op Koningsdag vieren we de verjaardag van onze koning. Een dag vol feestelijkheden, oranje kleding en tradities. Maar tijdens deze dag kan het lastig zijn om je gezonde voedingspatroon te handhaven. Vaak zijn er veel ongezonde snacks en wordt er alcohol gedronken. In deze blog geven we je tips over hoe je toch een gezonde Koningsdag kunt vieren.

april 26, 2023

gezonde-koningsdag

Begin Koningsdag met een gezond ontbijt

Een gezonde start van de dag is belangrijk om genoeg energie te hebben voor een dag vol festiviteiten. Begin je dag daarom met een gezond ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor volkoren granen, fruit en magere zuivelproducten. Hierdoor krijg je de nodige vezels, vitamines en eiwitten binnen en blijf je langer verzadigd. Houd wel rekening met voedselovergevoeligheden en allergieën. Met een goed verzadigd gevoel voorkom je dat je later op de dag naar ongezonde snacks grijpt.

Drink voldoende water

Als het warm is tijdens Koningsdag is het belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Beperk je alcoholinname en wissel af met water. Zo voorkom je dat je uitgedroogd raakt en verminder je de kans op een kater. Zorg er ook voor dat je voldoende water bij je hebt als je de hele dag op pad bent.

Ga op pad met gezonde snacks

Voorkom dat je tussendoor ongezonde snacks koopt op de vrijmarkt en neem zelf gezonde snacks mee. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groenten, noten en volkoren crackers. Dit geeft je een gezonde boost tussen alle feestelijkheden door en voorkomt dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Bovendien bespaar je zo ook nog eens geld.

Beweeg voldoende

Tijdens Koningsdag is er vaak veel te doen en te zien. Maak hier gebruik van en beweeg zoveel mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of dansen op een van de vele feesten. Zo verbrand je calorieën en blijf je actief. Bovendien is bewegen goed voor je gezondheid en helpt het om stress te verminderen. Wist je dat je ook een gepersonaliseerd sportadvies krijgt bij de MetaCheck?

Kies voor gezonde maaltijden

Als je ergens gaat eten tijdens Koningsdag, kies dan voor gezonde maaltijden. Neem bijvoorbeeld een salade, vis of gegrilde groenten. Probeer gefrituurd voedsel en calorierijke gerechten te vermijden. Als je zelf een barbecue organiseert, zorg dan voor mager vlees, vis en groenten. Maak bijvoorbeeld een lekkere groentespies of een gepofte zoete aardappel. Zo blijft het eten gezond en lekker.

Vermijd te veel alcohol

Tijdens Koningsdag wordt er vaak alcohol gedronken. Maar alcohol bevat veel calorieën en kan leiden tot uitdroging en een kater. Drink daarom niet te veel en wissel af met water of andere dranken zonder alcohol. Kies bijvoorbeeld voor een frisdrank met weinig suiker of een mocktail.

Pas op met suikerrijke snacks

Op Koningsdag zijn er vaak veel suikerrijke snacks verkrijgbaar, zoals stroopwafels, suikerspinnen en churros. Deze snacks bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot een energiecrash. Probeer deze snacks te vermijden of te beperken. Kies in plaats daarvan voor gezondere opties, zoals fruit of een sorbetijs.

Geniet van de sfeer en gezelligheid

Koningsdag is bovenal een dag om te genieten van de sfeer en gezelligheid. Laat je niet te veel afleiden door ongezonde snacks en drankjes, maar geniet van de festiviteiten en de mensen om je heen. Maak mooie herinneringen en vier de verjaardag van onze koning op een gezonde manier!

Conclusie voor een gezonde Koningsdag!

Koningsdag hoeft niet per se ongezond te zijn. Met de bovenstaande tips kun je genieten van deze feestelijke dag op een gezonde manier. Begin de dag met een gezond ontbijt, drink voldoende water, neem gezonde snacks mee, beweeg voldoende, kies voor gezonde maaltijden, vermijd te veel alcohol, pas op met suikerrijke snacks en geniet vooral van de sfeer en gezelligheid!

Fijne Koningsdag!

Over VicoBlue

Bij ons staat jouw vitaliteit voorop! Ons team bestaande uit medische experts, VicoBlue coaches en een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium werkt gezamenlijk aan oplossingen op maat voor jouw gezondheidsvragen. Wij bieden een allesomvattend concept aan waarbij voeding, beweging en mindset centraal staan. Het concept is gebaseerd op de Blue Zones, waar mensen langer en gezonder leven.

Door ons te richten op preventieve en persoonlijke zorg, gebaseerd op onze drie pijlers, geven we jou de handvaten om aan een gezond lichaam en geest te werken. Wil je meer weten? Kijk dan op onze oplossingspagina’s.

Lees ook onze andere blog’s

Titel

Ga naar de bovenkant