DNA Metabolisme test2024-03-18T10:01:47+01:00

Een gezond gewicht?

Dan herken je deze doelen:

 • meer energie uit voeding halen

 • een dieet wat voor jou werkt

 • sportadvies op maat

 • snel en gezond afvallen

 • vitaal ouder worden

 • gezond blijven

Wat is metabolisme?

Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling wat verwijst naar het geheel van chemische processen die in het lichaam plaatsvinden om ervoor te zorgen dat jouw lichaam kan functioneren. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van energie, de groei van onze cellen en het lichaam, het onderhouden van onze weefsels, het “aanzetten” van het immuunsysteem, het herstel van je spieren en nog veel meer. Wat is dus het metabolisme in ons lichaam? Dit kan worden samengevat als de energieproductie, -omzetting en -afbraak processen die ervoor zorgen dat jouw lichaam kan doen wat het moet doen.

Energieproductie

De energieproductie is een belangrijk onderdeel van het metabolisme omdat jouw lichaam de benodigde energie uit voedingsstoffen moet halen om te overleven en goed te functioneren. De energieproductie bestaat uit meerdere stappen en vindt plaats in alle cellen van ons lichaam, maar om dit proces in werking te zetten hebben we een energiebron nodig: voeding. De drie belangrijkste energiebronnen die het lichaam gebruikt zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.

Concreet betekent dit dus dat de voeding die je tot je neemt in jouw lichaamscellen wordt omgezet tot energie. Het resultaat van deze omzetting is de productie van ATP, wat staat voor adenosinetrifosfaat. ATP is als een herbruikbare batterij voor cellen. Het slaat energie op en levert deze op het juiste moment wanneer de cel het nodig heeft om verschillende processen uit te voeren. Zonder ATP zou de cel niet in staat zijn om de noodzakelijke energie te verkrijgen om te overleven en te functioneren. Het is een essentieel onderdeel van het metabolisme en is betrokken bij bijna alle biologische processen in het lichaam.

Jouw lichaam, jouw dieet

Het metabolisme is verschillend van persoon tot persoon en wordt beïnvloed door diverse factoren zoals genetica, leeftijd, geslacht, spiermassa en algehele gezondheid. Het is ontzettend belangrijk om te weten hoe jouw metabolisme in elkaar zit om meer te weten over:

 • welke voeding geschikt is voor jouw lichaam
 • hoe je jouw gewicht kunt beheren (afvallen en bijkomen)
 • hoe jouw algehele gezondheid kan verbeteren

DNA testen

Ieder individu verwerkt voeding op zijn of haar eigen manier. Onze genetische samenstelling, oftewel ons DNA, speelt daarbij een erg belangrijke rol. DNA is als een zeer belangrijk instructieboek voor je lichaam. Het vertelt je lichaam hoe het moet groeien, functioneren en zichzelf onderhouden. Het speelt ook een rol in het doorgeven van erfelijke eigenschappen van generatie op generatie. DNA is een essentieel molecuul voor alle levende wezens en het is de reden waarom ieder individu uniek is. Jouw DNA kan jouw metabolisme beïnvloeden, we leggen je uit hoe:

Het DNA bevat de genetische informatie die de blauwdruk vormt voor de synthese van eiwitten en andere moleculen zoals koolhydraten en vetten die betrokken zijn bij het metabolisme. In het kader van het DNA als instructieboek zijn genen specifieke hoofdstukken in dit instructieboek die jouw lichaam vertellen hoe een bepaald proces moet werken. Genen zijn dus codes die instructies bevatten voor enzymen, receptoren, transporteiwitten en andere moleculen die cruciaal zijn voor metabolische processen. Variaties in deze genen kunnen leiden tot verschillende enzymactiviteiten, eiwitten en metabolisme-snelheden tussen individuen. Dit kan bijvoorbeeld invloed hebben op hoe snel iemand voedingsstoffen verwerkt of opslaat of juist verbrand.

DNA metabolisme test

De variaties in genen verschillen dus per individu, deze variaties worden polymorfismen genoemd. Deze polymorfismen beïnvloeden het metabolisme bij de
verwerking van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en het calorieverbruik tijdens sporten. Met de DNA metabolisme test wordt er gekeken naar jouw genetische code bij genen die betrokken zijn bij het metabolisme. Aan de hand van deze informatie zijn 4 verschillende meta-typen gedefinieerd:

 • Alpha: je kunt eiwitten goed omzetten en je slaat koolhydraten en vetten sneller op als vetweefsel
 • Beta: je kunt eiwitten en vetten goed omzetten en je slaat koolhydraten sneller op als vetweefsel
 • Delta: je kunt koolhydraten en vetten goed omzetten en je slaat eiwitten sneller op als vetweefsel
 • Gamma: je kunt koolhydraten goed omzetten en je slaat eiwitten en vetten sneller op als vetweefsel

De DNA metabolisme test begint met deze 4 meta-typen. Het doel is niet één generiek dieet, maar een dieet dat ook rekening houdt met jouw persoonlijke meta-type en dat ondersteuning biedt door middel van professionele voedings- en bewegingsadviezen.

Snel en gezond afvallen

Iedereen heeft wel eens problemen met zijn of haar gewicht. Soms ga je hiervoor naar de diëtist, personal trainer of naar een voedingscoach die je kunnen helpen met hun plannen en intensieve begeleiding. Maar dit is niet voor iedereen even effectief. Zo zijn er verschillende soorten diëten erg populair op dit moment denk aan keto, intermitted fasting, paleo en veganisme. Maar de waarheid is dat er geen dieet is dat voor iedereen werkt.

De DNA metabolisme test is uitgevoerd in een populatie van 16.641 individuen waarbij is aangetoond dat elk meta-type evenredig is verdeeld onder deze populatie. De resultaten illustreren dat algemene aanbevelingen, zoals „weinig koolhydraten“ niet voor iedereen nuttig zijn om af te vallen. In feite is er een grote behoefte aan geïndividualiseerde therapieën voor afvallen die gebaseerd zijn op de persoonlijke kenmerken vooral op het meta-type. 

Meer energie en jouw lichaam in balans

Naast snel en gezond afvallen, kan een dieet afgestemd op jouw DNA (persoonlijk) ook leiden tot een verbetering van de energievoorraad in het lichaam. Als jij weet welke macronutriënten goed zijn voor jouw lichaam kun je er op deze manier voor zorgen dat er meer energie uit jouw voeding gehaald wordt. Deze energie, omgezet in ATP, kan weer worden gebruikt voor belangrijke processen in het lichaam. Zo kun je je ook fitter, gezonder en sneller in balans voelen.

Hoe werkt de DNA metabolisme test?

1

De DNA metabolisme test is online te bestellen in onze shop. Heb je voor 15:00 uur besteld? Dan verzenden we jouw thuistest dezelfde dag.

2

Je kunt eenvoudig thuis een wang swab afnemen en deze kosteloos naar ons aangesloten laboratorium sturen.

3

Ontvang jouw gepersonaliseerde DNA metabolisme testen met voedings- en sportadviezen binnen 2 weken.

Waarom kiezen voor een persoonlijk dieet?

In de eeuwige zoektocht naar het perfecte dieet om af te vallen, zijn er talloze trends, methoden en programma’s die beweren de heilige graal te zijn. Maar de waarheid is dat er geen one-size-fits-all dieet bestaat dat voor iedereen werkt. Het antwoord op succesvol afvallen ligt in personalisatie.

Koolhydraatarmdieet (Keto)

Dit dieet omvat een koolhydraatarm dieet waarbij het lichaam vet als brandstof gaat gebruiken.

 • Genetische analyse (levenslang resultaat)

 • Persoonlijk concept

 • Unieke en innovatieve testmethode

 • Gepersonaliseerd sportplan

 • Vriendelijke afname (wangslijmvlies)

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Weinig kans op terugval van gewicht

Intermittent fasting

Dit dieet omvat afwisselend vasten en is momenteel erg populair. De effecten op de gezondheid moeten nog onderzocht worden.

 • Genetische analyse (levenslang resultaat)

 • Persoonlijk concept

 • Unieke en innovatieve testmethode

 • Gepersonaliseerd sportplan

 • Vriendelijke afname (wangslijmvlies)

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Weinig kans op terugval van gewicht

Persoonlijk dieet op DNA

Dit dieet is gepersonaliseerd op jouw DNA, geslacht en BMI waarbij het voedingsplan volledig is afgestemd op de individu.

 • Genetische analyse (levenslang resultaat)

 • Persoonlijk concept

 • Unieke en innovatieve testmethode

 • Gepersonaliseerd sportplan

 • Vriendelijke afname (wangslijmvlies)

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Weinig kans op terugval van gewicht

Ervaringen met de DNA metabolisme test

Bekijk hieronder enkele ervaringen met de MetaCheck

Na mijn zwangerschap heb ik de MetaCheck uitgevoerd om gezond en snel te kunnen afvallen. Ik merkte dat ik niet snel genoeg afviel en dat was mijn hulpvraag.

Mijn voedingspatroon liet zien dat ik in verhouding minder koolhydraten moest gaan eten en juist meer eiwitten, kortom Meta-Type Alpha. Ik sport nu 1 à 2x per week en let veel meer op mijn voeding. Ook moet ik zeggen dat ik een hongergevoel had verwacht, maar hier heb ik totaal geen last van gehad.

Ik ben nu zo’n 12 weken met mijn voedingspatroon en sportoefeningen aan de slag gegaan en ben nu bijna 8 kg afgevallen.

MetaCheck heeft mij goed ontzettend goed geholpen!

Geschreven 31-10-2022

I. Raemaekers (30 jaar)

Al een tijdje wilde ik wat aan mijn gezondheid doen en dan met name mijn gewicht. Ik merkte dat mijn leeftijd ging spelen en de corona pandemie geen goed had gedaan. Natuurlijk wist ik dat ik niet veel in beweging was en mijn eetpatroon aangepast moest worden. Door mijn drukke werkzaamheden vond ik het lastig mijn patroon te doorbreken.

Toen ik de Meta-Check ontdekte werd ik enthousiast en heb ik het aangedurfd hiermee aan de slag te gaan. Beetje sceptisch was ik wel hoor, afvallen op basis van mijn DNA was nieuw voor mij maar  dit sprak mij wel enorm aan, mede ook omdat het onderzoek maar eenmalig hoefde te doen en daarmee een overzicht heb voor altijd. Ik houd van simpel, overzichtelijk en ben wel van het gemak. Daarbij is meten weten en leek mij een test welke onderzocht wordt in een laboratorium betrouwbaar.

Ik heb de MetaCheck besteld, kreeg deze netjes met een duidelijke handleiding toegestuurd. Hoe fijn is het dat ik zelf mijn DNA kon afnemen en retour kon sturen naar het laboratorium zonder dat ik vragen had.

De uitslag volgde netjes binnen de gestelde termijn. Het rapport wat ik ontving was heel uitgebreid en goed te begrijpen. Verbaasd was ik over de voedingsmiddelen die ik juist wel mocht eten welke ik normaliter zou laten staan bij het afvallen. Andersom ook, het verbaasde mij dat ik sommige voedingsmiddelen beter kon mijden welke ik voorheen juist wel zou eten als ik af zou willen vallen. Ook het bewegingsschema werd mij uitgelegd en was mij helder.

Ik ging aan de slag, volgde het eetschema, dronk voldoende water en ben gaan bewegen. Dat laatste heb ik in mindere mate gedaan, de tijd die ik daarvoor vrij moest maken paste niet in mijn schema. Ik wandelde, dat was eigenlijk alles.

Opvallend was dat ik het eetpatroon heel makkelijk vol wist te houden, geen honger gevoel, dat was nieuw voor mij. Ik twijfelde ook of het dan wel effect zou hebben. Snaai momenten hebben we allemaal en die momenten blijven, langs een snoep pot lopen en de gewoonte om er een uit te pakken was ook voor mij even lastig. Ik was mij ervan bewust dat dit een gewoonte was en niet omdat ik honger had, ik heb dit dan ook kunnen laten staan.

Mede omdat het mij zo makkelijk afging heb ik bewust langer gewacht met een weeg moment. Eerlijk gezegd omdat ik bang was niet het gewenste effect te hebben en daardoor gedemotiveerd zou raken.

Na 2 weken heb ik het aangedurfd, mijn eerste weegmoment. Ik was heel blij verrast, de eerste 4 kilo’s waren eraf!!! Alhoewel ik mij goed in mijn vel voelde en het stiekem ook wel zelf al zag, was het wel even de bevestiging die ik nodig had.

Ik ben zonder al te veel moeite door gegaan met mijn aangepaste eetpatroon, wat na 4 maanden resulteerde in een gewichtsafname van maar liefst 12 kilo. Ik ben heerlijk in mijn vel gaan zitten. Het mooie is dat ik het niet eens als een dieet heb ervaren maar echt het bewust worden van voedingsmiddelen welke juist voor mij een positief of een negatief effect hebben. Met de wetenschap die ik nu heb kan ik heel goed een gevarieerd eetpatroon aanhouden zonder dat de kilo’s er weer aanvliegen. Van een jojo effect is dus geen sprake.

Ik wens iedereen een zelfde ervaring en juist inzicht toe.

Geschreven 15-11-2022

M. Daal

Ontdek de DNA metabolisme test

DNA metabolisme test

Afname door wangslijmvlies

 • DNA test (levenslang resultaat)

 • Persoonlijk voedingsplan

 • Persoonlijk sportplan

 • Meer energie halen uit voeding

 • Snel en gezond afvallen

 • Fitter en in balans

Waarom bestellen bij VicoBlue?

Ons team van gezondheidsexperts, VicoBlue coaches en een laboratorium dat werkt volgens ISO17025 werken nauw samen om oplossingen op maat te bieden voor al jouw gezondheidsvragen. Wij bieden een holistisch concept dat voeding, lichaamsbeweging en algehele gezondheid omvat, met de focus op preventieve en persoonlijke zorg. Door middel van onze drie pijlers, geven wij jou de tools om te werken aan een gezond lichaam en geest. Je kunt gemakkelijk een sessie boeken met een van onze aangesloten VicoBlue coaches, of zelf aan de slag gaan met onze eigen VicoBlue App. Wij maken hoogwaardige zorg toegankelijk en eenvoudig voor iedereen, met een gecertificeerd laboratorium voor betrouwbare resultaten en snelle levering. VicoBlue, voor jouw vitaliteit!

 • Gecertificeerd lab

 • Snelle levering

 • Betrouwbaar resultaat

Na mijn zwangerschap heb ik de MetaCheck uitgevoerd om gezond en snel te kunnen afvallen. Ik merkte dat ik niet snel genoeg afviel en dat was mijn hulpvraag.

Mijn voedingspatroon liet zien dat ik in verhouding minder koolhydraten moest gaan eten en juist meer eiwitten, kortom Meta-Type Alpha. Ik sport nu 1 à 2x per week en let veel meer op mijn voeding. Ook moet ik zeggen dat ik een hongergevoel had verwacht, maar hier heb ik totaal geen last van gehad.

Ik ben nu zo’n 12 weken met mijn voedingspatroon en sportoefeningen aan de slag gegaan en ben nu bijna 8 kg afgevallen.

MetaCheck heeft mij goed ontzettend goed geholpen!

I. Raemaekers (30 jaar) – Geschreven 31-10-2022

De DNA metabolisme test uitgelegd in 8 blokken

Ons spijsverteringskanaal staat continu in contact met de buitenwereld. Tijdens de spijsvertering worden de macronutriënten in het voedsel (koolhydraten, eiwitten en vetten) afgebroken en verwerkt tot voedingsstoffen die als energiebron dienen voor het lichaam(bron 1).

Koolhydraten: Koolhydraten komen in de vorm van grote suikerketens (glycogeen en zetmeel) het lichaam binnen en worden tijdens de eerste stap door enzymen afgebroken tot twee gekoppelde suikermoleculen (maltose, sucrose en lactose). Vervolgens worden deze disachariden door enzymen afgebroken tot enkelvoudige suikers waarvan de bekendste vormen glucose, fructose en galactose zijn. Deze monosachariden worden opgeslagen in de lever en getransporteerd door het lichaam om als energiebron te dienen(bron 2, bron 3).

Eiwitten: Eiwitten komen in een complex gevouwen vorm het lichaam binnen en worden door het enzym protease opgeknipt in kleinere peptiden. Het enzym peptidase knipt deze peptiden vervolgens in aminozuren. Aminozuren zijn ze een bron voor de opbouw van spieren en dienen als bouwstenen voor het maken van belangrijke eiwitten die nodig zijn voor het reguleren van genetische processen. Verder spelen aminozuren ook een belangrijke rol tijdens weefselreparatie(bron 2, bron 3).

Vetten: Vetten komen het lichaam binnen in vetdruppels. Galzouten uit de galblaas maken van deze vetdruppels micellen. Een micel is een deeltje waarbij de binnenkant bestaat uit een vet oplosbaar deel en de buitenkant uit een wateroplosbaar deel zodat het vetdeeltje makkelijk door de bloedbaan kan transporteren. Deze micellen vormen triglyceriden die dienen als bron voor de celmembraan en voor energieopslag. Overtollig vet wordt opgeslagen in de vorm van lichaamsvet rond de taille en visceraal vetweefsel(bron 2, bron 3).

Ieder individu heeft een andere samenstelling van zijn of haar DNA. DNA is een genetische code waarin alle eigenschappen van een persoon zijn vastgelegd. In elke menselijke cel zit ongeveer 2 meter aan DNA verpakt. De structuur van DNA kan worden gezien als een wenteltrap met treden, deze treden worden bouwstenen genoemd. Deze enorm grote wenteltrap zit compact verpakt in x-vormige structuren genaamd chromosomen (figuur). Een aantal treden, of bouwstenen, achter elkaar wordt een gen genoemd. Een gen is een stukje erfelijk materiaal die het functioneren van de cellen in het lichaam reguleren. Een gen beïnvloedt dus hoe iemand eruit ziet, maar ook hoe processen in het lichaam verlopen(Bron 4). Het spijsverteringsproces wordt dus ook gereguleerd door genen. In de genen zijn kleine variaties aanwezig die per persoon verschillen. Deze variaties worden polymorfismen genoemd.

De polymorfismen beïnvloeden het metabolisme bij de verwerking van de macronutriënten en het calorieverbruik. Doordat iedereen andere variaties heeft in zijn of haar genen verwerkt iedereen het geconsumeerde voedsel anders. Dit betekent dat het per persoon kan verschillen in welke verhouding de koolhydraten, eiwitten en vetten worden verteerd, opgeslagen en omgezet tot energiebron voor het lichaam. En dit verklaart ook waarom de één wel efficiënt en snel kan afvallen, maar een ander weer niet.

Door de individuele verschillen in het metabolisme kan het zijn dat er meer lichaamsvet (buikvet) wordt vastgehouden of iemand zich minder energiek voelt als de macronutriënten niet in de juiste verhouding worden geconsumeerd. Het DNA metabolisme concept biedt uitkomst en kan de genetische stofwisseling van een individu in kaart brengen en men kan daardoor het gewenste gewicht bereiken door efficiënt en gezond af te vallen. De test kan makkelijk worden afgenomen door middel van een swab van wangslijmvlies. Hierna worden de variaties in de genen die betrokken zijn bij de stofwisseling en het verwerken van de macronutriënten geanalyseerd. Gezond afvallen doe je met de DNA metabolisme test!

Aan de hand van het genetisch profiel worden 4 meta-types bepaald; Alfa, Bèta, Gamma en Delta. Elk van deze meta-types heeft een andere verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Naast het metatype wordt aan de hand van genetische aspecten ook een sporttype bepaald. Zo kom je erachter of er meer calorieën worden verbrand tijdens een duursport (Endurance) of juist een krachtsport (Speed). Aanvullend worden ook nog 5 genen geanalyseerd van processen die invloed hebben op het afvaltraject; het jojo-effect, spiermassa verlies, hongergevoel, verzadiging en visceraal vetweefsel. Het is wetenschappelijk bewezen dat een genetisch gebaseerd dieet resulteert in een hogere gewichtsafname na 12 maanden tijd vergeleken met een niet genetisch gebaseerd dieet(Bron 5). Door de principes van de DNA metabolisme test toe te passen kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van een groot maatschappelijk probleem dat zich richt op obesitas en overgewicht.

Na het uitvoeren van de test krijg je een compleet overzicht van jouw meta-type en met een gedetailleerd, uitgebreid en duidelijk voedingsadvies. Verder bevat het rapport een 4-weken voedingsplan als leidraad, waarin je kunt zien welke voedingsmiddelen het beste bij jouw meta-type passen om te starten en een enorme lijst aan voedingsmiddelen die je wel of niet kan nuttigen.

Met de VicoBlue App krijg je toegang tot persoonlijke sportoefeningen op basis van jouw DNA metabolisme test resultaat, dus gebaseerd op jouw meta-type en sport-type. De work-outs zijn speciaal samengesteld. Hou je voeding bij in het speciale voedingsdagboek en scan je boodschappen eenvoudig in de app. Toch extra begeleiding nodig? Via de App kun je een coaching sessie boeken met een van onze VicoBlue coaches. Wil je efficiënt en gezond afvallen, jouw gewenst gewicht bereiken en meer energie halen uit je voeding? Bestel dan de DNA metabolisme test i.c.m. de VicoBlue App in de shop!

De DNA metabolisme test kan worden ingezet als je niet (makkelijk) afvalt met een regulier afvalprogramma. Verder zorgt de DNA metabolisme test er ook voor dat de energieverwerking efficiënter verloopt. Daarom kan het ook interessant zijn om een DNA metabolisme test uit te voeren wanneer je je fut- en energieloos voelt. Buiten het doel af te vallen en efficiënter energie te verkrijgen is de DNA metabolisme test een test die ten alle tijden kan worden ingezet voor de verbetering van jouw algehele welzijn. De DNA metabolisme test kan ervoor zorgen dat de drie peilers voeding, beweging en mindset weer in balans komen.

Bestel de test: Je krijgt een afname set thuisgestuurd. De afname kan plaatsvinden via een swab aan de binnenkant van de wang.

Afname en verzenden: Met de meegestuurde instructies kun je de afname eenvoudig uitvoeren. Het afnamemateriaal kan, samen met de bijgeleverde toestemming- en aanvraagformulieren, worden verzonden naar het laboratorium door middel van de retourenvelop. Dit is geheel kosteloos binnen Nederland.

Resultaat: Binnen het streven van 2 weken ontvang je het resultaat in PDF-vorm in een e-mail via een twee factor verificatie met een SMS-code.

Persoonlijk resultaat.

Je ontvangt na circa 2 weken een persoonlijk rapport vanuit het laboratorium. Daarin staan jouw persoonlijke testresultaten, bestaande uit:

 • Jouw verhouding aan macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten)

 • Persoonlijk sportplan (Krachtsport/Duursport)

 • Voedingslijst met voedingsmiddelen

 • Advies om een jojo-effect tegen te gaan

 • Optioneel: koppeling met onze VicoBlue App (met toegang tot het voedingsdagboek en sportoefningen)

Veelgestelde vragen

Hoe interpreteer ik mijn testresultaten?2023-04-26T09:08:53+02:00

Het kan soms moeilijk zijn om jouw resultaten op een juiste manier te interpreteren. Om je hierbij te helpen hebben wij een reeks aan gecertificeerde VicoBlue coaches klaar staan die zijn gespecialiseerd op één van onze drie pijlers: voeding, beweging en mindset. Heb je vragen over een resultaat? Of wil je een vrijblijvend advies? Boek dan een sessie met een van onze coaches klik dan hier.

Hoe ontvang ik mijn testresultaten?2023-04-26T09:05:58+02:00

Wij werken volgens de AVG-richtlijnen en de NEN7510. Vandaar dat het resultaat wordt verstuurd via een beveiligde e-mail met een 2-factor verificatiecode die gestuurd wordt per SMS.

Wanneer kan ik mijn testresultaten verwachten?2023-04-26T09:04:03+02:00

Na ontvangst in het laboratorium streven we ernaar om de resultaten binnen 2 weken terug te koppelen.

Hoe kan ik mijn materiaal versturen?2023-04-26T09:00:15+02:00

Na jouw bestelling leveren we de afnamematerialen bij jouw thuis! Hierbij zit altijd een retourenvelop (blauw, wit of bruin) met daarop een antwoordnummer voor het laboratorium. Als de afname heeft plaatsgevonden en het pakketje is verpakt om retour te sturen naar het laboratorium, kun je deze envelop deponeren in de ‘normale’ brievenbus die je vindt op straat. Belangrijk is dat de setje NIET als pakketpost wordt aangemeld. Door gebruik te maken van het antwoordnummer is jouw materiaal op de snelste manier in het laboratorium. Deze retourlogistiek is overigens geheel kosteloos.

Kan de MetaCheck ook worden gebruikt om in gewicht toe te nemen?2023-04-26T08:45:06+02:00

Er wordt afgeraden om de MetaCheck te gebruiken met het doel om in gewicht toe te nemen. De adviezen van de MetaCheck zijn toegepast op een gezonde leefstijl en daarbij gewichtsverlies. Mochten er vragen ontstaan kun je altijd contact met ons opnemen via: servicedesk@vicoblue.nl.

Met welk doel kan ik de MetaCheck inzetten?2023-04-26T08:41:07+02:00

Met de MetaCheck analyse kan op basis van jouw DNA de meest ideale verhouding aan koolhydraten, eiwitten en vetten voor jouw lichaam worden bepaald. Ieder individu zet deze macronutriënten namelijk anders om in stoffen die kunnen dienen als energiebron voor het lichaam. Als er meer genuttigd wordt van een macronutriënt die jouw lichaam minder goed kan omzetten, dan wordt dit opgeslagen als vetweefsel. Ook wordt met de MetaCheck aan de hand van jouw DNA bepaald welk type sport het meest efficiënt werkt om calorieën te verbranden en energie te verbruiken. De MetaCheck is dus een geschikte analyse om:

 • Meer energie uit je voeding te halen
 • Minder snel voedingstoffen op te slaan in vetweefsel
 • De meest optimale voeding voor jouw lichaam te bepalen
 • De meest optimale sport voor jouw lichaam te bepalen
 • Een gezond gewicht te behouden
 • Gezond af te vallen
Wat wordt bedoeld met een ‘once in a lifetime test’?2023-04-26T08:33:49+02:00

Dit betekent dat je de test maar één keer in je leven hoeft te laten uitvoeren en dat het resultaat in principe altijd geldig is. De analyse die wordt uitgevoerd is op basis van jouw DNA. Er worden bepaalde genen geanalyseerd die betrokken zijn bij de stofwisseling/metabolisme. In deze genen zitten variaties die per persoon verschillen. Dat maakt dat iedereen op een andere manier de koolhydraten, eiwitten en vetten verteerd. Deze variaties in genen veranderen niet meer waardoor de resultaten nooit zullen veranderen.

Mag ik eten of drinken voor de afname?2023-04-26T08:27:46+02:00

Het is niet nodig om compleet nuchter te zijn, maar het advies is om 30 minuten vóór de afname niet te eten of drinken. Dit komt doordat het wangslijmvliesmonster vervuild kan worden met storende stoffen vanuit het eten of drinken.

Wat wordt er met mijn DNA getest?2023-04-26T08:25:17+02:00

Vanuit het afgenomen wangslijmvlies monster wordt DNA verzameld. Dit DNA wordt enkel en alleen gebruikt voor de analyse van de genen die betrokken zijn bij de stofwisseling en nodig zijn voor de resultaten en het advies van de MetaCheck. Na de analyse wordt het DNA materiaal vernietigd. Jouw materiaal wordt dus NIET voor andere doeleinde gebruikt of opgeslagen.

Heeft het laboratorium van de MetaCheck certificaten?2023-04-13T09:15:23+02:00

De genetische analyse van de MetaCheck monsters wordt uitgevoerd door het DNA analytisch laboratorium van humatrix AG in Pfungstadt, Duitsland. Sinds de oprichting in 2001 heeft humatrix zich gespecialiseerd in menselijk DNA-onderzoek en heeft het kwalitatieve normen gesteld op het gebied van particuliere genetische afstammingscontrole. Ondertussen ligt de focus van het bedrijf op gepersonaliseerde geneeskunde. Hier biedt humatrix in samenwerking met artsen en apothekers landelijke testsystemen aan voor de preventie van inefficiënties en bijwerkingen bij geneesmiddelentherapieën.

Voor humatrix is de hoogste prioriteit de kwaliteit van de analyse, de zekerheid van de resultaten en de bescherming van de privacy van de gegevens. Het bedrijf hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem volgens DIN EN ISO-IEC 17025. Het laboratorium van humatrix AG is geaccrediteerd voor genetische afstammingstesten (DAkkS D-PL-17498 01-00) en ondergaat tweejaarlijkse externe kwaliteitscontrole door onafhankelijke instellingen. Voortdurende certificeringen door de GEDNAP en DGAB (forensisch onderzoek) alsmede de INSTAND e.V. (diagnostiek) tonen aan dat humatrix ook haar hoogwaardige beloften waarmaakt.

De analyse van de ruwe genetische gegevens en de samenstelling van het MetaCheck eindrapport worden uitgevoerd en gevalideerd door de directeur onderzoek en ontwikkeling Dr. Orhan Özüak.

 

Titel

Ga naar de bovenkant