ImuPro, testen op voedselallergie (IgG)2023-03-24T23:05:52+01:00

ImuPro Voedselallergie IgG test

Wist je dat een voedselallergie IgG vaak verward wordt met een voedselintolerantie? Op deze pagina lees je meer over de verschillen en waarom de ImuPro test een van de beste onderzoeken zijn die jou kunnen helpen om te onderzoeken of jouw klachten door voedingsreacties worden veroorzaakt.

Klik hier voor een informatiebrochure over de ImuPro test. Wil je de test bestellen? Klik dan op onderstaande button.

ImuPro Voedselallergie IgG test

Wist je dat een voedselallergie IgG vaak verward wordt met een voedselintolerantie? Op deze pagina lees je meer over de verschillen en waarom de ImuPro test een van de beste onderzoeken zijn die jou kunnen helpen om te onderzoeken of jouw klachten door voedingsreacties worden veroorzaakt. Klik hier voor een informatiebrochure over de ImuPro test. Wil je de test bestellen? Klik dan op onderstaande button.

ImuPro test

Een voedselallergie is een abnormale immuunreactie van het lichaam tegen een bepaald soort voeding. De klassieke voedselallergie veroorzaakt door Immunoglobuline (IgE) antistoffen zorgt voor een acute en hevige reactie. Een vertraagde voedselallergie, veroorzaakt door IgG antistoffen daarentegen, kan vaak leiden tot laaggradige ontstekingen waarbij de symptomen pas uren- of zelfs dagen later optreden. Deze symptomen kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen in chronische klachten zoals migraine, diarree, prikkelbare darmsyndroom en obesitas. Met de ImuPro test worden de IgG reacties tegen een breed scala aan voedingsmiddelen in kaart gebracht. In de volksmond wordt een dergelijke test ook wel een voedselovergevoeligheid test genoemd, of voedselintolerantietest. Een voedselintolerantie test is echter niet de juiste benaming voor zo’n onderzoek. Dat zullen wij op deze pagina toelichten.

Wat maakt ImuPro een van de beste IgG voedselallergie testen op de markt? Bekijk hier enkele cijfers en voordelen van de ImuPro.

Een voedselallergie is een abnormale immuunreactie van het lichaam tegen een bepaald soort voeding. De klassieke voedselallergie veroorzaakt door Immunoglobuline (IgE) antistoffen zorgt voor een acute en hevige reactie. Een vertraagde voedselallergie, veroorzaakt door IgG antistoffen daarentegen, kan vaak leiden tot laaggradige ontstekingen waarbij de symptomen pas uren- of zelfs dagen later optreden. Deze symptomen kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen in chronische klachten zoals migraine, diarree, prikkelbare darmsyndroom en obesitas. Met de ImuPro test worden de IgG reacties tegen een breed scala aan voedingsmiddelen in kaart gebracht. In de volksmond wordt een dergelijke test ook wel een voedselovergevoeligheid test genoemd, of voedselintolerantietest. Een voedselintolerantietest is echter niet de juiste benaming voor zo’n onderzoek. Dat zullen wij op deze pagina toelichten.

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Eenvoudige afname door een vingerprik
 • Test tot wel 270 voedselallergieën

 • Toegepast in meer dan 40 landen

 • 20+ jaar ervaring
 • Gepersonaliseerd rapport met adviezen

 • Laboratoriumanalyse conform betrouwbare ELISA-methode

1.000.000+

Testen afgenomen sinds 2002

20+

Jaar ervaring

40+

Landen actief

Ervaringen met de ImuPro van professionals

Bekijk hieronder enkele ervaringen van zorgprofessionals die met de ImuPro test werken.

Ik heb heel goede ervaringen met de imupro. Het is een duidelijke test, vooral voor cliënten.
Het brengt rust in het maagdarmstelsel, waardoor er ruimte ontstaat om het maagdarmstelsel te herstellen en te versterken.

Ik heb meerdere voorbeelden van succesverhalen, maar een recent voorbeeld is van een man van 43 jaar. Hij was vaak moe en moest ’s middags zelfs een powernap moest doen om het eind van de dag halen. Daarnaast had hij vaak een opgeblazen gevoel en voelde hij zich down. Ik heb hem een aangepast voedingspatroon geadviseerd en zag hem na 8 weken terug. Hij had zich meteen strikt aan de aanpassingen gehouden en dat was goed te doen. Zijn inspanningen werden beloond: hij heeft veel meer energie en de powernaps zijn verleden tijd. Zijn ontlasting ziet er veel beter uit, het opgeblazen gevoel is weg en hij is niet meer down of depri. Prachtig resultaat dus!

Peggy v.d. Jagt, Praktijk Vitamina

Al enige jaren maak ik gebruik van de igg-voedselallergie testen van van imupro. Bijna al mijn cliënten ondergaan een reinigingskuur in combinatie met darmspoelingen. Bij deze reset (van zowel als lichaam als geest) adviseer ik regelmatig de imupro intolerantie test omdat deze mogelijke voedseltriggers aan het licht brengt. Als deze triggers voor ten minste 5 weken vermeden moeten worden is het een fantastisch mooie aanvulling op het reinigingstraject.
Een voorbeeld hiervan is:

Man, opgeblazen gevoel, huiduitslag, kringen rondom ogen en overgewicht. Na het vermijden van de triggers, het volgen van een aangepast dieet en colonhydrotherapie is hij een heel ander mens.

Het laten staan van alcohol en koffie is tot zijn grote verbazing totaal geen probleem meer.

Melanie Braat, Praktijk Vitamelle

De ImuPro test in 3 stappen

Na het bestellen van de testen versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Keuze uit een vingerprik of intraveneuze bloedafname

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken!

Gezond door ImuPro

Veel klachten en symptomen kunnen mogelijk veroorzaakt worden door een voedselallergie IgG. De ImuPro kan hierbij helpen. Een overzicht van klachten waarbij de ImuPro kan worden ingezet vind je hieronder:

Imupro complete

Voedselallergie IgG Test ImuPro Complete

De ImuPro Complete test op 270 antistoffen.

Imupro complete

Voedselallergie IgG Test Basis

ImuPro Basic is een bloedanalyse op 90 voedingsmiddelen.

Imupro complete

Voedselallergie IgG Test Vegetarisch

90 voedingsmiddelen die onderzocht worden op antistoffen

De ImuPro uitgelegd in 6 blokken

Tijdens de spijsvertering wordt het voedsel dat via de mond het lichaam binnentreedt verkleind en verwerkt tot voedingsstoffen die als energiebron dienen voor het lichaam. De darmen vormen daarbij een belangrijke barrière, waarbij de voedingsstoffen door de darmwand transporteren en zo in het bloed terecht komen1. Ons immuunsysteem moet tolerant zijn voor alle stoffen die de darmwand passeren. Als het immuunsysteem de eiwitten van de voedingsstoffen als lichaamsvreemd aanziet, treedt er een allergische reactie op(bron 1, bron 2). Een voedselallergie wordt vaak verward met een voedselintolerantie. Een voedselintolerantie treedt op wanneer een bepaald enzym dat de macronutriënten verteerd niet- of in mindere mate aangemaakt kan worden, zoals bij een lactose-intolerantie. Een voedselintolerantietest wordt op een andere manier uitgevoerd (dan de ImuPro test), denk hierbij aan een adem-/bloedanalyse voor bijvoorbeeld een lactose-intolerantie test. Bij een voedselallergie reageert het immuunsysteem met antistoffen, ook wel Immunoglobulines (Ig) genoemd. Hierbij is er onderscheid tussen een directe (type-I) voedselallergie IgE en een vertraagde (type-III) voedselallergie IgG. Bij een IgE-voedselallergie treden de klachten vaak op vlak direct na het nuttigen van een ‘trigger food’. Hierbij zijn de klachten vaak hevig, denk aan een pinda-allergie(bron 2). Bij een IgG-voedselallergie is er sprake van een laaggradige ontsteking waarbij de symptomen vaak pas uren of zelfs dagen na het nuttigen van een ‘trigger food’ optreden.

Koolhydraten: Koolhydraten komen in de vorm van grote suikerketens (glycogeen en zetmeel) het lichaam binnen en worden tijdens de eerste stap door enzymen afgebroken tot twee gekoppelde suikermoleculen (maltose, sucrose en lactose). Vervolgens worden deze disachariden door enzymen afgebroken tot enkelvoudige suikers waarvan de bekendste vormen glucose, fructose en galactose zijn. Deze monosachariden worden opgeslagen in de lever en getransporteerd door het lichaam om als energiebron te dienen(bron 2, bron 3).

Eiwitten: Eiwitten komen in een complex gevouwen vorm het lichaam binnen en worden door het enzym protease opgeknipt in kleinere peptiden. Het enzym peptidase knipt deze peptiden vervolgens in aminozuren. Aminozuren zijn ze een bron voor de opbouw van spieren en dienen als bouwstenen voor het maken van belangrijke eiwitten die nodig zijn voor het reguleren van genetische processen. Verder spelen aminozuren ook een belangrijke rol tijdens weefselreparatie(bron 2, bron 3).

Vetten: Vetten komen het lichaam binnen in vetdruppels. Galzouten uit de galblaas maken van deze vetdruppels micellen. Een micel is een deeltje waarbij de binnenkant bestaat uit een vet oplosbaar deel en de buitenkant uit een wateroplosbaar deel zodat het vetdeeltje makkelijk door de bloedbaan kan transporteren. Deze micellen vormen triglyceriden die dienen als bron voor de celmembraan en voor energieopslag. Overtollig vet wordt opgeslagen in de vorm van lichaamsvet rond de taille en visceraal vetweefsel(bron 2, bron 3).

De darmbarrière is een van de belangrijkste factoren bij het ontstaan van een IgG-gemedieerde voedselallergie. Normaal is de darmwand bij een gezond functionerende darm niet doorlaatbaar. Bij een doorlaatbare darm kunnen onafgebroken voedingsdeeltjes de darmcellen passeren en direct in de bloedbaan terecht komen. Het lichaam kan deze onafgebroken voedingsdeeltjes als lichaamsvreemd herkennen. Als gevolg hierop gaat het lichaam antilichamen (IgG) aanmaken tegen de eiwitten in deze voedingsdeeltjes. Dit proces zorgt voor een laaggradige ontstekingsreactie(bron 3).

De laaggradige ontstekingsreactie die ontstaat bij een IgG-gemedieerde voedselallergie kan leiden tot diverse chronische klachten. Aangezien de symptomen en klachten vertraagd optreden, is het moeilijk om de voedingsmiddelen waar een IgG-reactie op komt te herkennen.. Gelukkig geeft het betrouwbare diagnostische onderzoek en voedingsconcept ImuPro snel duidelijkheid. ImuPro is een concept dat al meer dan 20 jaar op de markt is. Het concept is ontwikkeld door R-Biopharm AG en zij zijn marktleider op het gebied van diagnostiek. R-Biopharm is sinds kort één van de weinige firma’s met een CE-IVDR accreditatie. De testen van ImuPro zijn ontwikkeld om deze IgG-antilichamen tegen voeding aan te tonen. Met de testresultaten kom je erachter of een vertraagde voedselallergie mogelijk de oorzaak is van jouw chronische klachten. Aan de hand van onze gepersonaliseerde rapportage kun je eenvoudig starten met het adviesplan. Hiermee neemt jouw kans op een verbeterd welzijn toe(bron 3). Het ImuPro concept is volledig wetenschappelijk onderbouwd!

Gebaseerd op jouw IgG reacties wordt een voedingsadvies gerapporteerd. Dit advies bestaat uit drie belangrijke fasen: de eliminatiefase, de provocatiefase en de stabilisatiefase.

 • Eliminatiefase: tijdens deze fase moet alle voeding met verhoogde IgG-antilichamen vermeden worden. Door deze te vermijden kan het ontstekingsproces verminderen of zelfs helemaal stoppen.
 • Provocatiefase: tijdens deze fase moet alle vermeden voedingsmiddelen één voor één worden geïntroduceerd en geprovoceerd. De provocatiefase helpt om de persoonlijke ‘trigger foods’ te vinden.
 • Stabilisatiefase: tijdens deze fase moeten de ‘trigger foods’ minstens een jaar vermeden worden, zodat de IgG-antilichamen af kunnen nemen en het lichaam zich kan herstellen.

De ImuPro testentest biedt uitkomst als je last hebt van chronische klachten die niet verklaard kunnen worden door een andere gezondheidsafwijking. Enkele symptomen die een indicatie geven voor een IgG voedselallergie zijn; darmklachten, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, hoofdpijn/migraine, misselijkheid en buikpijn, hoge bloeddruk, algemene vermoeidheid en overgewicht (obesitas)

Hieronder staan enkele aandoeningen waarbij de ImuPro uitkomst kan bieden.

Het Prikkelbare darmsyndroom: dit is een verstoring van het maag-darm stelsel, specifiek de dikke darm. Bij het prikkelbare darmsyndroom maakt de dikke darm te veel of juist te weinig bewegingen waarbij diarree of verstopping kan ontstaan. Dit zijn dan ook de meest voorkomende symptomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet, zoals de ImuPro, een positief effect heeft op het prikkelbare darm-syndroom(bron 5).

De ziekte van Crohn: dit is een chronische ontstekingsziekte van de darm en is onderdeel van het Prikkelbare Darm Syndroom. Bij de ziekte van Crohn zijn de dikke darm, dunne darm, en/of de endeldarm ontstoken dat leidt tot vervelende klachten zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en bloed in de ontlasting. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op darmklachten(bron 4).

Obesitas: dit is een medische aandoening waarbij lichaamsvet ophoopt dat kan leiden tot gezondheidsproblemen en/of een kortere levensverwachting. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op het obesitas/overgewicht(bron 6).

Migraine: dit is een chronische hoofdpijn waarbij een gemiddelde of zware pijn ontstaat in één kant van het hoofd. Een ernstige migraine aanval kan wel een halve dag tot drie dagen duren. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op hoofdpijn/migraine(bron 5).

Psoriasis en eczeem: Psoriasis is een veelvoorkomende, erfelijke auto-immuunziekte die zich uit in rode vlekken en schilfering van de huid. De oorzaak van psoriasis is nog steeds niet bekend. Wel is bekend dat voeding een grote rol kan spelen in psoriasis, en andere vormen van huiduitslag(bron 7).

Autisme en ADHD: Het is wetenschappelijk bewezen dat autisme en vormen van ADHD samengaan kunnen met een voedselallergie. Er is bewijs dat een doorlaatbare darm betrokken is bij de pathogenese van de aandoeningen. Het kan daarom nuttig zijn om de laaggradige ontstekingen omlaag te brengen om zo de darmwand te laten herstellen(bron 8).

Bovengenoemde symptomen kunnen dus mogelijk veroorzaakt worden door een IgG-voedselallergie. Het testen op verschillende allergenen (IgG) kan dus mogelijk uitkomst bieden.

Bestel de test: Je krijgt een afname set thuisgestuurd. De afname kan plaatsvinden via een vingerprik, maar ook via een armprik.  De ImuPro testen zijn online te bestellen in onze webshop!

Afname en verzenden: Met de meegestuurde instructies kun je eenvoudig bloed afnemen. Het afnamemateriaal kan, samen met de formulieren, worden verzonden naar het laboratorium door middel van de medische retourenvelop. Dit is geheel kosteloos binnen Nederland.

Resultaat: Binnen het streven van 2 weken ontvang je het resultaat in PDF-vorm in een e-mail via een twee factor verificatie met een SMS-code.

Geheel persoonlijk advies.

Je ontvangt na circa 2 weken een persoonlijk rapport vanuit het laboratorium. Daarin staat een persoonlijk voedingsgids en testresultaten die je kunt toepassen volledig op maat. Bij de ImuPro Complete ontvang je ook nog eens recepten samengesteld op jouw resultaat.

Veelgestelde vragen

Wat maakt ImuPro zo uniek t.o.v. andere testen?2023-02-17T21:57:16+01:00

Naast de jarenlange ervaring van ImuPro (>20 jaar, met meer dan 1 miljoen testen sinds 2002) zijn er veel studies uitgevoerd met ImuPro.

Wat ImuPro onderscheidt is:

 • ImuPro gebruikt de WHO-standaard voor IgG: Dit is een gestandaardiseerd preparaat voor de evaluatie van de IgG-concentratie in menselijk serum. Dit is de beste en meest betrouwbare manier om de IgG-concentratie te bepalen.
 • ImuPro gebruikt gecertificeerde extracten die ook in IgE-tests worden gebruikt en de meeste daarvan zijn FDA goedgekeurd.
 • ImuPro-laboratoria moeten ook deelnemen aan internationaal georganiseerde ringonderzoeken om hun kwaliteit en reproduceerbaarheid te bewijzen. ImuPro is wereldwijd het enige product in IgG voedselallergietesten dat dit doet. Dit verzekert de klant van de best mogelijke kwaliteit.

 

Wat is precies het verschil tussen voedselintolerantietest en voedselgevoeligheid onderzoek?2023-02-17T22:03:09+01:00

Een voedselintolerantie is meestal geen reactie van het immuunsysteem, maar gaat gepaard met gastro-intestinale symptomen als gevolg van problemen van het spijsverteringsstelsel met bepaalde voedingsmiddelen. Voedselovergevoeligheid, voedselallergie IgG (type III) is de reactie van het immuunsysteem van het lichaam met een breed spectrum van symptomen en mechanismen.

Vaak wordt de ImuPro verward met een voedselintolerantietest, maar eigenlijk is dit een foutieve benaming voor dit soort onderzoeken. Veel voedselintolerantietesten die online worden aangeboden zijn in feiten voedselovergevoeligheidtesten.

 

Lees in onze blog ”Wat is een voedselintolerantie?” meer over de verschillen.

Bij welke symptomen kan de ImuPro mogelijk helpen?2023-03-09T13:47:17+01:00
De ImuPro kan bij diverse klachten mogelijk helpen. Van diverse symptomen zijn al wetenschappelijke studies verschenen.
 • Gastro-intestinale Klachten (maag/darmklachten):
  Opgeblazen gevoel
  Constipatie
  Ziekte van Crohn
  Diarree
  Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS/IBS)
  Misselijkheid

 

 • Chronische pijnen:
  Hoofdpijnen
  Migraine

 

 • Gewichtstoename:
  Chronische gewichtsproblemen
  Obesitas

 

 • Huidproblemen:
  Atopische eczeem-achtige huidproblemen
  Eczeem
  Psoriasis
Maakt het uit of je kiest voor een vingerprik of een armprik (intraveneuze bloedafname)?2023-03-09T13:50:13+01:00

Nee, beide methodes zijn gevalideerd en geven betrouwbare resultaten. Houdt rekening erbij dat als je kiest voor de armprik dat personen onder de 12 jaar niet geprikt worden bij PMO. Daarnaast kan de PMO afspraak enkel in Nederland plaats vinden.

 

Bestel je de ImuPro test met een armrpik vanuit België? Vraag dan vooraf na een prikpoli waar u bloed kunt laten afnemen.

Is de ImuPro test betrouwbaar?2023-02-13T16:30:40+01:00

ImuPro is een van de meest betrouwbare en toegepaste voedselallergie IgG testen. Het is een concept dat al meer dan 20 jaar bestaat en wordt toegepast in meer dan 40 landen! De analyse wordt uitgevoerd in een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium en de kwaliteit van de onderzoeken wordt gewaarborgd door ringonderzoeken. Daarnaast is de fabrikant van de ImuPro, R-Biopharm AG, als een van de eerste firma’s CE-IVDR gecertificeerd!

Daarnaast onderscheidt ImuPro zich t.o.v. van andere voedselallergie IgG en voedselintolerantie testen door de wetenschappelijke onderbouwing en vele studies. Kijk hier voor meer informatie over de studies.

De ImuPro wordt toegepast door diverse (huis)artsen, diëtisten en andere zorgprofessionals!

Bij ImuPro staat kwaliteit hoog in het vaandel!

Titel

Ga naar de bovenkant