Onze gezondheidsthema’s

Hier vind je onze gezondheidsthema’s voor jouw specifieke klachten, vragen, doelen of behoeften.

Waar wil je meer over weten?

Over ons

Bij VicoBlue geloven we in de gezondheidsdriehoek voeding, beweging en mindset. Wij geloven dat deze driehoek goed in balans moet zijn om ervoor te zorgen dat jij vitaal ouder wordt. Deze filosofie is afkomstig van de Blue Zones. Deze balans kun je bereiken met onze thuistesten die gericht zijn op het verbeteren van je leefstijl. Al onze thuistesten zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden als concept gezien waarbij jij als persoon centraal staat. Zo krijg je bij ons niet alleen resultaten van de test terug, maar ook gepersonaliseerde adviezen op het gebied van voeding, beweging of mindset zodat jij zélf kunt toewerken naar een gezonde levensstijl. Maar het VicoBlue concept gaat nog verder, ook na jouw persoonlijke resultaten en adviezen wordt je geholpen met de juiste begeleiding. Zo boek je makkelijk een online coaching sessie met een van onze gecertificeerde VicoBlue coaches en download je onze VicoBlue App zodat je zelf aan de slag kunt. 

Onze filosofie – de “Blue Zones”

Over de hele wereld verspreid zijn er vijf bijzondere plaatsen waar mensen langer, gelukkig en gezonder leven. Deze plaatsen worden ook wel de Blue Zones genoemd.

 1. Sardinië (Italië)
 2. Okinawa (Japan)
 3. Loma Linda (Amerika)
 4. Nicoya Peninsula (Costa Rica)
 5. Icaria (Griekenland)

Mensen die in één van deze plaatsen wonen worden gemiddeld 90 jaar en vaak zelfs boven de 100 jaar. Doordat de inwoners van deze plaatsen gemiddeld gezonder en vitaal ouder worden zijn dit perfecte plekken om te bestuderen. Onderzoek wijst uit dat er enkele “geheimen” zijn die bijdragen aan de opmerkelijke levensverwachting. Het VicoBlue concept heeft haar filosofie gebaseerd op deze “geheimen”:

 • Gezonde voeding: een dieet rijk aan verse, onbewerkte en voornamelijk plantaardige producten die lokaal geteeld zijn.
 • Actieve levensstijl: lichamelijke activiteit is ontzettend belangrijk, denk aan minimaal 30 minuten per dag matige beweging
 • Sterke gemeenschap: onderhouden van sociale contacten met familie, vrienden en buren.
 • Stressvermindering: meditatie, bidden, yoga en positief denken.
 • Mindset: zelfbewust leven en altijd een doel hebben

Onze thuistesten

voedselallergie testen

Een vertraagde voedselallergie of voedselintolerantie kunnen diverse klachten veroorzaken. Onze voedselallergie IgG test helpt om jouw vertraagde voedselallergieën op te sporen.

Metabolisme testen

Snel en gezond afvallen, meer energie voor je lichaam en een gezond dieet met behulp van onze DNA metabolisme test. Persoonlijke aanbevelingen voor de juiste voeding en sportoefeningen!

Darmflora testen

Wist je dat jouw darmflora bestaat uit biljoenen bacteriën en dat een verkeerde balans van deze bacteriën diverse klachten kan veroorzaken? Laat hier regelmatig jouw darmflora testen.

Stress testen

Stress testen met een betrouwbaar onderzoek? Wist je dat stress heel moeilijk meetbaar is? Onze unieke stress test geeft je een totaal beeld van de stress situatie in jouw lichaam en maakt stress aantoonbaar.

Gezondheid check-up

Ben je ook zo benieuwd of jouw vitamine waardes nog wel goed zijn? Of wil je je cholesterol eens laten nakijken? Met onze testen voor een gezondheidscheck krijg je inzicht in jouw bloedwaardes.

Word je eigen coach

Wij zijn van mening dat juiste voeding, een goed bewegingsprogramma en de persoonlijke mentale begeleiding voor iedereen beschikbaar moet zijn, zonder dat je bij diverse zorginstellingen moet aanmelden.

Met de VicoBlue App kun je:

 • jouw voedingsinname per dag bijhouden
 • work-outs bekijken, plannen en bijhouden
 • mindset en yoga oefeningen doen
 • heerlijke recepten vinden

Bij aankoop van de voedselallergie testen, de darmflora test, de DNA metabolisme test en de stress test krijg je gratis toegang tot de VicoBlue App!

VicoBlue Coaches

Heb je vragen over je testresultaat? Wil je alvast jouw eerste adviezen bespreken? Of weet je niet welke test bij je past? Onze coaches zijn geselecteerd en gecertificeerd op het gebied van voeding, beweging en mindset en kunnen de juiste begeleiding geven. Naast onze coaches beschikken wij over een expertteam en een medisch team, waarin een huisarts, Medisch Microbioloog, diëtisten en therapeuten zijn aangesloten.

Bestel nu de voedselallergie, DNA metabolisme test, stress test of de darmflora test en wij geven je één coaching sessie gratis!  

Meer weten over onze gezondheidsthema’s?

Lees meer over de onderwerpen uit de gezondheidsthema’s in onze blogs. De blogs hebben verschillende thema’s:

Nieuws

Gezondheidstips

Voeding

Zo hoef je nooit iets te missen!