onze aanpak2023-09-18T22:31:53+02:00

Jouw stappenplan naar vitaliteit

1. Thuistest

Bestel een thuistest en neem de test makkelijk thuis af. Krijg een uitgebreid rapport met persoonlijke voeding-, sport- of mindset adviezen

2. Coaching

Je wordt geholpen door een gecertificeerde VicoBlue coach die jou inzicht geeft in jouw resultaten en je helpt bij het advies.

coaching vicoblue

3. VicoBlue App

Je kunt in onze VicoBlue App een voedingsdagboek bijhouden en persoonlijke sportoefeningen vinden afgestemd op jouw resultaten.

Vicoblue App

4. Voeding

Je krijgt persoonlijke voedingstips en recepten op basis van jouw resultaten. Binnenkort heb je ook de mogelijkheid om persoonlijke maaltijden en supplementen te bestellen!

Voedselallergie test

Wie zijn wij?

Bij VicoBlue staat voeding, beweging en mindset centraal. Door het samenbrengen van kennis en ervaring van professionals, begeleiden we jou bij de weg naar een gezonde body & mind.

De samenwerkingen die wij hebben met laboratoria zorgen ervoor dat wij unieke analyses hebben met gepersonaliseerd advies voor jou.

VicoBlue wordt begeleid door een medisch team bestaande uit: een Medisch Moleculair Microbioloog en een BIG-geregistreerde arts. De nieuwe concepten en ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en leefstijl worden onderzocht door ons expert team. Het expert team bestaat uit diëtisten, voedingscoaches, bewegingscoaches, mindsetcoaches en laboratorium specialisten met een master in wetenschap.

Onze focus ligt op preventie, met de nadruk op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Wij zetten ons in voor jouw vitaliteit met deze 3 pijlers:

  • Voeding – Voeding staat centraal omdat de juiste voeding energie levert die het lichaam nodig heeft.
  • Beweging – De juiste oefeningen brengen het lichaam in balans en houden je fit en gezond.

  • Mindset – Je lekker voelen in je vel en meer zingeving, kortom de mentale balans zien te vinden.

Wat zeggen onze klanten?

“Mijn migraineklachten zijn voor een groot deel verlicht met behulp van de ImuPro test”

Mijn migraineklachten zijn voor een groot deel verlicht m.b.v. de ImuPro test! ik heb natuurlijk alsnog af en toe een migraine maar ik merk wel dat dit een grote trigger kan zijn geweest die de migraines deed aanwakkeren! Dus daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken!

Jeannette S
“Als ik deze producten mijd, ben ik volledig van mijn gewrichtsklachten af”

Uit de test kwamen een aantal producten waarvoor ik gevoelig ben, waaronder sesam, lijnzaad, zalm, druiven, courgette. Dus voedsel waarvan je denkt dat het veilig en gezond is. Als ik deze producten mijd, ben ik volledig van mijn gewrichtsklachten af.

B. Bentinck

“Ik leef nu al een maand vrij van mijn ‘triggervoeding’ en de verbetering is enorm”

Interessante uitkomst, begin van traject met arts
Na al sinds babytijd veel darmproblemen te hebben was ik het na 46 jaar ineens zat. De klachten werden erger en ondanks intensief sporten, genoeg slaap en gezonde voeding bleef ik me ellendig en energieloos voelen. Op aanraden van een kennis deze test gedaan en hieruit bleek vooralsnog sterke overgevoeligheid voor gluten, koemelk en pinda. Mijn zoon heeft hele zware voedselallergieën, dus daar was ik al bekend mee, ik had echter al zo lang geleefd met de diagnose ‘prikkelbaar darm syndroom’ dat ik deze geaccepteerd had als iets dat bij mij hoorde.

Met deze uitslag toch het traject ingegaan met een darmarts & orthomoleculair arts. Ik leef nu al een maand vrij van mijn ‘triggervoeding’ – -die volgens de arts best wel eens tijdelijk- zou kunnen zijn en de verbetering is enorm. Interessante test dus die mij aanspoorde om verder onderzoek te gaan doen.

Een aanrader wat mij betreft.

J.S.

“Na koemelk en gluten 4 weken vermeden te hebben, ben ik eindelijk van mijn klachten af. Echt een geweldig product!”

Na 9 maanden met buikklachten rond te hebben gelopen, ben ik wat meer onderzoek gaan doen. Een allergietest bij de huisarts had ik al gehad, maar daar kwam niks uit. Uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen en heb ik deze test laten doen. Hier kwam naar voren dat ik een ver boven gemiddelde antistofwaarde had tegen o.a. koemelk en gluten. Na deze 4 weken vermeden te hebben, ben ik eindelijk van mijn klachten af. Echt een geweldig product!

Rick B

“Iedereen met de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom zou deze test moeten doen”

Iedereen met de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom zou deze test moeten doen.

Iedere huisarts en MLD-arts zou moeten weten dat deze test bestaat.
De test maakt eenvoudig en snel helder voor welke van de 270 voedingsstoffen je gevoelig bent.

Na jaren medische onderzoeken zonder resultaat en uitproberen, nu eindelijk duidelijke handvatten om klachten te reduceren.

De uitslag van de test geeft ook een duidelijk advies welke stoffen vermeden moeten worden.

Ik volg het rotatie dieet niet, dat is praktisch niet te doen, alleen vermijden van voedingstoffen heeft ook resultaat. Het duurt alleen langer.

Geerlof

“Ik ontving goede opmerkingen en advies”

De uitslag was snel binnen en ik ontving goede opmerkingen & advies.

Marta L

Onze testen zijn wetenschappelijk bewezen

Ons aangesloten laboratorium

Het laboratorium voldoet aan hoge kwaliteitseisen om zo betrouwbare resultaten te kunnen geven. Alle testen worden uitgevoerd door een EN/ISO17025 geaccrediteerd laboratorium uitgegeven door het RvA, onder het registratienummer L686. Het hoogopgeleid laboratoriumpersoneel heeft jarenlange ervaring met de testen. De resultaten worden beoordeeld door specialisten op het gebied van genetica, klinische biologie en humane biologie.

Ons medisch expert team

Wij worden begeleid door een medisch expert team dat bestaat uit een Medisch Moleculair Microbioloog en een BIG-geregistreerde arts. Ook beschikken wij over een breed netwerk aan diëtisten, therapeuten, huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. Onze VicoBlue coaches worden door ons opgeleid en gecertificeerd om jou van kwalitatief en betrouwbaar advies te voorzien.

Betrouwbaarheid van de thuistesten

Wij vinden het belangrijk dat al onze thuistesten wetenschappelijk onderbouwd zijn. De fabrikant van onze voedselallergie IgG test is als eerste in Europa CE-IVDR gecertificeerd wat betekent dat ze aan de hoogste Europese eisen voldoen op het gebied van wetenschap, kwaliteit en medisch gebruik. Daarnaast zijn er veel wetenschappelijke studies gepubliceerd waarin de betrouwbaarheid van onze voedselallergie IgG test aangetoond is. In 2021 is er een studie gepubliceerd in de Journal of Clinical Medicine waarbij het welbekende FODMAP dieet is vergeleken met onze voedselallergie IgG test en het persoonlijke dieet bij patiënten die last hadden van het prikkelbare darm syndroom. Uit de studie is gebleken dat vrijwel alle darmklachten zoals buikpijn tijdens het eten en buikkrampen significant verbeterde of zelfs compleet verdwenen.

Onze DNA metabolisme test is een compleet concept met een voedingsadvies gebaseerd op 144 individuele wetenschappelijke studies. Ook bleek uit een studie die is gedaan met deze test dat uit een groep van 16.641 mensen verschillende 8 stofwisselingsprofielen aanwezig zijn waarvan slechts 12% baat heeft bij een koolhydraatarm dieet om op een gezond gewicht te blijven. Hieruit blijkt dat het zinvol is om jouw stofwisselingsprofiel te laten bepalen.

Onze partners

Blogs

Titel

Ga naar de bovenkant