Snel afvallen en meer energie, MetaCheck2023-03-09T16:45:31+01:00

MetaCheck

Wil jij graag op een gezonde manier afvallen? Ieder individu is anders! Gezond en snel afvallen & meer energie met een persoonlijke dieet en sportplan, MetaCheck het Gendieet.

Gezond & snel afvallen

Ieder individu verwerkt koolhydraten, eiwitten en vetten anders. Zo kan het zijn dat je meer energie haalt uit koolhydraten en vetten en juist niet uit eiwitten. Vaak wordt een koolhydraatarm dieet in combinatie met krachtsport aangeraden om gewicht te verliezen, maar dit werkt dus niet voor iedereen! Met de MetaCheck kom je erachter in welke verhouding jij het beste koolhydraten, vetten en eiwitten verwerkt tot energiebron. Dit specialistisch onderzoek kan worden toegepast bij mensen met overgewicht (obesitas), maar ook voor het verkrijgen van energie door de juiste voeding te nuttigen. De MetaCheck biedt uitkomst om gezond en snel (efficiënt) af te vallen, je energieker te voelen, en jouw algehele welzijn te verbeteren. Daarnaast is het een genetische test, dus een ‘Once in a lifetime’ oplossing!

Een voedselallergie is een abnormale immuunreactie van het lichaam tegen een bepaald soort voeding. De klassieke voedselallergie veroorzaakt door Immunoglobuline (IgE) antistoffen zorgt voor een acute en hevige reactie. Een vertraagde voedselallergie, veroorzaakt door IgG antistoffen daarentegen, kan vaak leiden tot laaggradige ontstekingen waarbij de symptomen pas uren- of zelfs dagen later optreden. Deze symptomen kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen in chronische klachten zoals migraine, diarree, prikkelbare darmsyndroom en obesitas. Met de ImuPro test worden de IgG reacties tegen een breed scala aan voedingsmiddelen in kaart gebracht. In de volksmond wordt een dergelijke test ook wel een voedselovergevoeligheid test genoemd, of voedselintolerantietest. Een voedselintolerantietest is echter niet de juiste benaming voor zo’n onderzoek. Dat zullen wij op deze pagina toelichten.

  • Wetenschappelijk onderbouwd

  • Eenvoudige afname door een swab van de wang

  • Genetische test

  • Once-in-a-lifetime-test

  • Jarenlange ervaring

  • Gepersonaliseerd rapport

  • Uitgevoerd door een ISO gecertificeerd laboratorium

4

Verschillende Meta-Types

2

Sport-Typen

>16.000

Testresultaten in een studie

De MetaCheck in 3 stappen

Na het bestellen van de test versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Neem eenvoudig een wangslijmvliesmonster af d.m.v. een swab

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken!

Snel & gezond afvallen

Veel klachten en symptomen kunnen mogelijk veroorzaakt worden door het nuttigen van de verkeerde verhouding aan voedingsmiddelen. Een overzicht van klachten waarbij de MetaCheck kan worden ingezet vind je hieronder:

Gen-Dieet MetaCheck

Inzicht in hoe jouw lichaam voedingstoffen omzet tot energie

De MetaCheck uitgelegd in 8 blokken

Ons spijsverteringskanaal staat continu in contact met de buitenwereld. Tijdens de spijsvertering worden de macronutriënten in het voedsel (koolhydraten, eiwitten en vetten) afgebroken en verwerkt tot voedingsstoffen die als energiebron dienen voor het lichaam(bron 1).

Koolhydraten: Koolhydraten komen in de vorm van grote suikerketens (glycogeen en zetmeel) het lichaam binnen en worden tijdens de eerste stap door enzymen afgebroken tot twee gekoppelde suikermoleculen (maltose, sucrose en lactose). Vervolgens worden deze disachariden door enzymen afgebroken tot enkelvoudige suikers waarvan de bekendste vormen glucose, fructose en galactose zijn. Deze monosachariden worden opgeslagen in de lever en getransporteerd door het lichaam om als energiebron te dienen(bron 2, bron 3).

Eiwitten: Eiwitten komen in een complex gevouwen vorm het lichaam binnen en worden door het enzym protease opgeknipt in kleinere peptiden. Het enzym peptidase knipt deze peptiden vervolgens in aminozuren. Aminozuren zijn ze een bron voor de opbouw van spieren en dienen als bouwstenen voor het maken van belangrijke eiwitten die nodig zijn voor het reguleren van genetische processen. Verder spelen aminozuren ook een belangrijke rol tijdens weefselreparatie(bron 2, bron 3).

Vetten: Vetten komen het lichaam binnen in vetdruppels. Galzouten uit de galblaas maken van deze vetdruppels micellen. Een micel is een deeltje waarbij de binnenkant bestaat uit een vet oplosbaar deel en de buitenkant uit een wateroplosbaar deel zodat het vetdeeltje makkelijk door de bloedbaan kan transporteren. Deze micellen vormen triglyceriden die dienen als bron voor de celmembraan en voor energieopslag. Overtollig vet wordt opgeslagen in de vorm van lichaamsvet rond de taille en visceraal vetweefsel(bron 2, bron 3).

Ieder individu heeft een andere samenstelling van zijn of haar DNA. DNA is een genetische code waarin alle eigenschappen van een persoon zijn vastgelegd. In elke menselijke cel zit ongeveer 2 meter aan DNA verpakt. De structuur van DNA kan worden gezien als een wenteltrap met treden, deze treden worden bouwstenen genoemd. Deze enorm grote wenteltrap zit compact verpakt in x-vormige structuren genaamd chromosomen (figuur). Een aantal treden, of bouwstenen, achter elkaar wordt een gen genoemd. Een gen is een stukje erfelijk materiaal die het functioneren van de cellen in het lichaam reguleren. Een gen beïnvloedt dus hoe iemand eruit ziet, maar ook hoe processen in het lichaam verlopen(Bron 4). Het spijsverteringsproces wordt dus ook gereguleerd door genen. In de genen zijn kleine variaties aanwezig die per persoon verschillen. Deze variaties worden polymorfismen genoemd.

De polymorfismen beïnvloeden het metabolisme bij de verwerking van de macronutriënten en het calorieverbruik. Doordat iedereen andere variaties heeft in zijn of haar genen verwerkt iedereen het geconsumeerde voedsel anders. Dit betekent dat het per persoon kan verschillen in welke verhouding de koolhydraten, eiwitten en vetten worden verteerd, opgeslagen en omgezet tot energiebron voor het lichaam. En dit verklaart ook waarom de één wel efficiënt en snel kan afvallen, maar een ander weer niet.

Door de individuele verschillen in het metabolisme kan het zijn dat er meer lichaamsvet (buikvet) wordt vastgehouden of iemand zich minder energiek voelt als de macronutriënten niet in de juiste verhouding worden geconsumeerd. Het MetaCheck concept biedt uitkomst en kan de genetische stofwisseling van een individu in kaart brengen en men kan daardoor het gewenste gewicht bereiken door efficiënt en gezond af te vallen. De test kan makkelijk worden afgenomen door middel van een swab van wangslijmvlies. Hierna worden de variaties in de genen die betrokken zijn bij de stofwisseling en het verwerken van de macronutriënten geanalyseerd. Gezond afvallen doe je met de MetaCheck!

Aan de hand van het genetisch profiel worden 4 metatypes bepaald; Alfa, Bèta, Gamma en Delta. Elk van deze metatypes heeft een andere verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Naast het metatype wordt aan de hand van genetische aspecten ook een sporttype bepaald. Zo kom je erachter of er meer calorieën worden verbrand tijdens een duursport (Endurance) of juist een krachtsport (Speed). Aanvullend worden ook nog 5 genen geanalyseerd van processen die invloed hebben op het afvaltraject; het jojo-effect, spiermassa verlies, hongergevoel, verzadiging en visceraal vetweefsel. Het is wetenschappelijk bewezen dat een genetisch gebaseerd dieet resulteert in een hogere gewichtsafname na 12 maanden tijd vergeleken met een niet genetisch gebaseerd dieet(Bron 5). Door de principes van de MetaCheck toe te passen kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van een groot maatschappelijk probleem dat zich richt op obesitas en overgewicht.

Na het uitvoeren van de test krijg je een compleet overzicht van jouw metatype en met een gedetailleerd, uitgebreid en duidelijk voedingsadvies. Verder bevat het rapport een 4-weken voedingsplan als leidraad, waarin je kunt zien welke voedingsmiddelen het beste bij jouw Metatype passen.om te starten en een enorme lijst aan voedingsmiddelen die je wel of niet kan nuttigen. Ook krijg je gratis toegang tot het MetaCheck portaal waar de resultaten kunnen worden ingevuld. Dit portaal staat vol met sportoefeningen en recepten. Daarnaast ontvang je bij aankoop van de MetaCheck een jaarlicentie voor onze VicoBlue App. Klik hier voor meer informatie.

Met de VicoBlue App krijg je toegang tot persoonlijke sportoefeningen op basis van jouw MetaCheck rapportage, dus gebaseerd op jouw Metatype/Sport-type.  De work-outs zijn speciaal samengesteld. Hou je voeding bij in het speciale voedingsdagboek en scan je boodschappen eenvoudig in de app. Toch extra begeleiding nodig? Via de App kun je een coaching sessie boeken met een van onze VicoBlue coaches. Wil je efficiënt en gezond afvallen, jouw gewenst gewicht bereiken en meer energie halen uit je voeding? Bestel dan de MetaCheck i.c.m. de VicoBlue App in de shop!

De MetaCheck kan worden ingezet als je niet (makkelijk) afvalt met een regulier afvalprogramma. Verder zorgt de MetaCheck er ook voor dat de energieverwerking efficiënter verloopt. Daarom kan het ook interessant zijn om een MetaCheck uit te voeren wanneer je je fut- en energieloos voelt. Buiten het doel af te vallen en efficiënter energie te verkrijgen is de MetaCheck een test die ten alle tijden kan worden ingezet voor de verbetering van jouw algehele welzijn. De MetaCheck kan ervoor zorgen dat de drie peilers voeding, beweging en mindset weer in balans komen.

Bestel de test: Je krijgt een afname set thuisgestuurd. De afname kan plaatsvinden via een swab aan de binnenkant van de wang.

Afname en verzenden: Met de meegestuurde instructies kun je de afname eenvoudig uitvoeren. Het afnamemateriaal kan, samen met de bijgeleverde toestemming- en aanvraagformulieren, worden verzonden naar het laboratorium door middel van de retourenvelop. Dit is geheel kosteloos binnen Nederland.

Resultaat: Binnen het streven van 2 weken ontvang je het resultaat in PDF-vorm in een e-mail via een twee factor verificatie met een SMS-code.

Geheel persoonlijk advies.

Met het uitgebreid rapport en toegang tot het MetaCheck portaal zijn er recepten beschikbaar om gezond af te vallen. Ook heb je de mogelijkheid om de MetaCheck Analyse te bestellen i.c.m. 12 maanden PRO Licentie van onze VicoBlue App! Daarin krijg je persoonlijke adviezen die je dagelijks toe kan passen om snel te kunnen afvallen en voor meer energie.

Ervaringen met de MetaCheck

Bekijk hieronder enkele ervaringen met de MetaCheck

Na mijn zwangerschap heb ik de MetaCheck uitgevoerd om gezond en snel te kunnen afvallen. Ik merkte dat ik niet snel genoeg afviel en dat was mijn hulpvraag.

Mijn voedingspatroon liet zien dat ik in verhouding minder koolhydraten moest gaan eten en juist meer eiwitten, kortom Meta-Type Alpha. Ik sport nu 1 à 2x per week en let veel meer op mijn voeding. Ook moet ik zeggen dat ik een hongergevoel had verwacht, maar hier heb ik totaal geen last van gehad.

Ik ben nu zo’n 12 weken met mijn voedingspatroon en sportoefeningen aan de slag gegaan en ben nu bijna 8 kg afgevallen.

MetaCheck heeft mij goed ontzettend goed geholpen!

Geschreven 31-10-2022

I. Raemaekers (30 jaar)

Al een tijdje wilde ik wat aan mijn gezondheid doen en dan met name mijn gewicht. Ik merkte dat mijn leeftijd ging spelen en de corona pandemie geen goed had gedaan. Natuurlijk wist ik dat ik niet veel in beweging was en mijn eetpatroon aangepast moest worden. Door mijn drukke werkzaamheden vond ik het lastig mijn patroon te doorbreken.

Toen ik de Meta-Check ontdekte werd ik enthousiast en heb ik het aangedurfd hiermee aan de slag te gaan. Beetje sceptisch was ik wel hoor, afvallen op basis van mijn DNA was nieuw voor mij maar  dit sprak mij wel enorm aan, mede ook omdat het onderzoek maar eenmalig hoefde te doen en daarmee een overzicht heb voor altijd. Ik houd van simpel, overzichtelijk en ben wel van het gemak. Daarbij is meten weten en leek mij een test welke onderzocht wordt in een laboratorium betrouwbaar.

Ik heb de MetaCheck besteld, kreeg deze netjes met een duidelijke handleiding toegestuurd. Hoe fijn is het dat ik zelf mijn DNA kon afnemen en retour kon sturen naar het laboratorium zonder dat ik vragen had.

De uitslag volgde netjes binnen de gestelde termijn. Het rapport wat ik ontving was heel uitgebreid en goed te begrijpen. Verbaasd was ik over de voedingsmiddelen die ik juist wel mocht eten welke ik normaliter zou laten staan bij het afvallen. Andersom ook, het verbaasde mij dat ik sommige voedingsmiddelen beter kon mijden welke ik voorheen juist wel zou eten als ik af zou willen vallen. Ook het bewegingsschema werd mij uitgelegd en was mij helder.

Ik ging aan de slag, volgde het eetschema, dronk voldoende water en ben gaan bewegen. Dat laatste heb ik in mindere mate gedaan, de tijd die ik daarvoor vrij moest maken paste niet in mijn schema. Ik wandelde, dat was eigenlijk alles.

Opvallend was dat ik het eetpatroon heel makkelijk vol wist te houden, geen honger gevoel, dat was nieuw voor mij. Ik twijfelde ook of het dan wel effect zou hebben. Snaai momenten hebben we allemaal en die momenten blijven, langs een snoep pot lopen en de gewoonte om er een uit te pakken was ook voor mij even lastig. Ik was mij ervan bewust dat dit een gewoonte was en niet omdat ik honger had, ik heb dit dan ook kunnen laten staan.

Mede omdat het mij zo makkelijk afging heb ik bewust langer gewacht met een weeg moment. Eerlijk gezegd omdat ik bang was niet het gewenste effect te hebben en daardoor gedemotiveerd zou raken.

Na 2 weken heb ik het aangedurfd, mijn eerste weegmoment. Ik was heel blij verrast, de eerste 4 kilo’s waren eraf!!! Alhoewel ik mij goed in mijn vel voelde en het stiekem ook wel zelf al zag, was het wel even de bevestiging die ik nodig had.

Ik ben zonder al te veel moeite door gegaan met mijn aangepaste eetpatroon, wat na 4 maanden resulteerde in een gewichtsafname van maar liefst 12 kilo. Ik ben heerlijk in mijn vel gaan zitten. Het mooie is dat ik het niet eens als een dieet heb ervaren maar echt het bewust worden van voedingsmiddelen welke juist voor mij een positief of een negatief effect hebben. Met de wetenschap die ik nu heb kan ik heel goed een gevarieerd eetpatroon aanhouden zonder dat de kilo’s er weer aanvliegen. Van een jojo effect is dus geen sprake.

Ik wens iedereen een zelfde ervaring en juist inzicht toe.

Geschreven 15-11-2022

M. Daal

Veelgestelde vragen

Heeft de MetaCheck een certificaat?2023-02-21T08:57:52+01:00

De genetische analyse van de MetaCheck monsters wordt uitgevoerd door het DNA analytisch laboratorium van humatrix AG in Pfungstadt, Duitsland. Sinds de oprichting in 2001 heeft humatrix zich gespecialiseerd in menselijk DNA-onderzoek en heeft het kwalitatieve normen gesteld op het gebied van particuliere genetische afstammingscontrole. Ondertussen ligt de focus van het bedrijf op gepersonaliseerde geneeskunde. Hier biedt humatrix in samenwerking met artsen en apothekers landelijke testsystemen aan voor de preventie van inefficiënties en bijwerkingen bij geneesmiddelentherapieën.

Voor humatrix is de hoogste prioriteit de kwaliteit van de analyse, de zekerheid van de resultaten en de bescherming van de privacy van de gegevens. Het bedrijf hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem volgens DIN EN ISO-IEC 17025. Het laboratorium van humatrix AG is geaccrediteerd voor genetische afstammingstesten (DAkkS D-PL-17498 01-00) en ondergaat tweejaarlijkse externe kwaliteitscontrole door onafhankelijke instellingen. Voortdurende certificeringen door de GEDNAP en DGAB (forensisch onderzoek) alsmede de INSTAND e.V. (diagnostiek) tonen aan dat humatrix ook haar hoogwaardige beloften waarmaakt.

De analyse van de ruwe genetische gegevens en de samenstelling van het MetaCheck eindrapport worden uitgevoerd en gevalideerd door de directeur onderzoek en ontwikkeling Dr. Orhan Özüak.

 

Titel

Ga naar de bovenkant