Home » FAQs » Mijn resultaten wijken af. Wat moet ik nu doen?

Mijn resultaten wijken af. Wat moet ik nu doen?

Bij afwijkende waardes adviseren wij je huisarts te raadplegen.

Hoe neem je de thuistest af?

Ben je benieuwd wat je ontvangt als je de voedselallergie IgG test bij ons besteld? Bekijk de video en krijg stap voor stap te zien hoe het werkt!

Onze voedselallergie IgG test (ImuPro) wordt ook gebruikt door zorgprofessionals

Bekijk hieronder enkele ervaringen van zorgprofessionals die gebruik maken van de ImuPro test in hun praktijk

Ik heb heel goede ervaringen met de imupro. Het is een duidelijke test, vooral voor cliënten.
Het brengt rust in het maagdarmstelsel, waardoor er ruimte ontstaat om het maagdarmstelsel te herstellen en te versterken.

Ik heb meerdere voorbeelden van succesverhalen, maar een recent voorbeeld is van een man van 43 jaar. Hij was vaak moe en moest ’s middags zelfs een powernap moest doen om het eind van de dag halen. Daarnaast had hij vaak een opgeblazen gevoel en voelde hij zich down. Ik heb hem een aangepast voedingspatroon geadviseerd en zag hem na 8 weken terug. Hij had zich meteen strikt aan de aanpassingen gehouden en dat was goed te doen. Zijn inspanningen werden beloond: hij heeft veel meer energie en de powernaps zijn verleden tijd. Zijn ontlasting ziet er veel beter uit, het opgeblazen gevoel is weg en hij is niet meer down of depri. Prachtig resultaat dus!

Peggy v.d. Jagt, Praktijk Vitamina

Al enige jaren maak ik gebruik van de igg-voedselallergie testen van van imupro. Bijna al mijn cliënten ondergaan een reinigingskuur in combinatie met darmspoelingen. Bij deze reset (van zowel als lichaam als geest) adviseer ik regelmatig de imupro intolerantie test omdat deze mogelijke voedseltriggers aan het licht brengt. Als deze triggers voor ten minste 5 weken vermeden moeten worden is het een fantastisch mooie aanvulling op het reinigingstraject.
Een voorbeeld hiervan is:

Man, opgeblazen gevoel, huiduitslag, kringen rondom ogen en overgewicht. Na het vermijden van de triggers, het volgen van een aangepast dieet en colonhydrotherapie is hij een heel ander mens.

Het laten staan van alcohol en koffie is tot zijn grote verbazing totaal geen probleem meer.

Melanie Braat, Praktijk Vitamelle

Welke test past bij jou?

Voedselallergie IgG test

ImuPro

90 voedingsmiddelen

ImuPro voedselallergie IgG test – 90 voedingsmiddelen
 • persoonlijke resultaten

 • persoonlijke
  voedingsadviezen

 • bevat meest voorkomende voedingsmiddelen

 • optie voor gepersonaliseerde maaltijden

Voedselallergie IgG test

ImuPro

90 vegetarische voedingsmiddelen

 • persoonlijke resultaten

 • persoonlijke
  voedingsadviezen

 • geschikt voor vegetariërs

 • optie voor gepersonaliseerde maaltijden

Voedselallergie IgG test

ImuPro

270 voedingsmiddelen

 • persoonlijke resultaten

 • persoonlijke
  voedingsadviezen

 • persoonlijke
  recepten

 • antistoffen tegen de schimmel candida

 • optie voor gepersonaliseerde maaltijden

Waarom bestellen bij VicoBlue?

Ons team van gezondheidsexperts, VicoBlue coaches en een laboratorium (werkend volgens ISO17025 richtlijnen) werkt nauw samen om oplossingen op maat te bieden voor al jouw gezondheidsvragen. Wij bieden een holistisch concept dat voeding, lichaamsbeweging en algehele gezondheid omvat, met de focus op preventieve en persoonlijke zorg. Door middel van onze drie pijlers, geven wij jou de tools om te werken aan een gezond lichaam en geest. Je kunt gemakkelijk een sessie boeken met een van onze aangesloten VicoBlue coaches, of zelf aan de slag gaan met onze eigen VicoBlue App. Wij maken hoogwaardige zorg toegankelijk en eenvoudig voor iedereen, met een kwaliteitslaboratorium voor betrouwbare resultaten en snelle levering. VicoBlue, voor jouw vitaliteit!

 • Betrouwbaar laboratorium

 • Snelle levering

 • Betrouwbaar resultaat

Interessante uitkomst, begin van traject met arts. Na al sinds babytijd veel darmproblemen te hebben was ik het na 46 jaar ineens zat. De klachten werden erger en ondanks intensief sporten, genoeg slaap en gezonde voeding bleef ik me ellendig en energieloos voelen. Op aanraden van een kennis deze test gedaan en hieruit bleek vooralsnog sterke overgevoeligheid voor gluten, koemelk en pinda. Ik had echter al zo lang geleefd met de diagnose ‘prikkelbaar darm syndroom’ dat ik deze geaccepteerd had als iets dat bij mij hoorde. Met deze uitslag toch het traject ingegaan met een darmarts & orthomoleculair arts. Ik leef nu al een maand vrij van mijn ‘triggervoeding’ – die volgens de arts best wel eens tijdelijk- zou kunnen zijn en de verbetering is enorm. Een aanrader wat mij betreft.

J.S.

Veelgestelde vragen

Hoe interpreteer ik mijn testresultaten?2023-04-26T09:08:53+02:00

Het kan soms moeilijk zijn om jouw resultaten op een juiste manier te interpreteren. Om je hierbij te helpen hebben wij een reeks aan gecertificeerde VicoBlue coaches klaar staan die zijn gespecialiseerd op één van onze drie pijlers: voeding, beweging en mindset. Heb je vragen over een resultaat? Of wil je een vrijblijvend advies? Boek dan een sessie met een van onze coaches klik dan hier.

Hoe ontvang ik mijn testresultaten?2023-04-26T09:05:58+02:00

Wij werken volgens de AVG-richtlijnen en de NEN7510. Vandaar dat het resultaat wordt verstuurd via een beveiligde e-mail met een 2-factor verificatiecode die gestuurd wordt per SMS.

Wanneer kan ik mijn testresultaten verwachten?2023-04-26T09:04:03+02:00

Na ontvangst in het laboratorium streven we ernaar om de resultaten binnen 2 weken terug te koppelen.

Hoe kan ik mijn materiaal versturen?2023-04-26T09:00:15+02:00

Na jouw bestelling leveren we de afnamematerialen bij jouw thuis! Hierbij zit altijd een retourenvelop (blauw, wit of bruin) met daarop een antwoordnummer voor het laboratorium. Als de afname heeft plaatsgevonden en het pakketje is verpakt om retour te sturen naar het laboratorium, kun je deze envelop deponeren in de ‘normale’ brievenbus die je vindt op straat. Belangrijk is dat de setje NIET als pakketpost wordt aangemeld. Door gebruik te maken van het antwoordnummer is jouw materiaal op de snelste manier in het laboratorium. Deze retourlogistiek is overigens geheel kosteloos.

Moet ik helemaal beginnen met mijn dieet wanneer ik eenmalig iets eet wat geëlimineerd zou moeten worden?2023-04-13T10:48:26+02:00

Nee, in tegenstelling tot een voedselintolerantie heeft dit geen directe gezondheidseffecten. Wanneer dit wel structureel gebeurt adviseren wij wel om opnieuw te starten met het eliminatiedieet aangezien een regelmatige inname van het betreffende voedingsmiddel weer tot IgG-antilichaamproductie kan leiden.

Vanaf welke leeftijd kan de ImuPro worden ingezet?2023-04-13T10:44:57+02:00

De ImuPro kan worden uitgevoerd vanaf een leeftijd van 6 jaar. Indien er zware klachten optreden bij een lagere leeftijd waarbij de reguliere diagnostiek geen uitkomst kan bieden, kun je ons vrijblijvend contacteren (servicedesk@vicoblue.nl). Wij hebben aangesloten zorgprofessionals die eventueel begeleiding kunnen bieden bij jongere kinderen.

Tarwe staat in mijn ImuPro resultaat op verhoogd. Toch ligt de waarde onder de 7,5µg/ml IgG. Mag ik tarwe toch eten?2023-04-13T10:40:39+02:00

Nee, bij een reactie op gluten worden alle gluten-houdende granen op dezelfde reactie sterkte (kleurcode) als gluten gezet. Al deze granen kunnen een reactie veroorzaken. Wanneer de waarde onder de 7,5µg/ml ligt mag deze in een glutenvrije-vorm wel opgenomen worden in het rotatieplan.

Ik heb een IgG-reactie tegen koemelk maar niet tegen zure-melkproducten. Mag ik deze wel eten?2023-04-13T10:36:59+02:00

Nee, als je een reactie hebt op koemelk zullen ALLE koemelkproducten vermeden moeten worden, ook wanneer deze zelf (nog) niet reageren in de test.

Ik heb last van lactose intolerantie maar toch laat de ImuPro geen reacties tegen koemelk zien. Hoe kan dit?2023-04-13T10:31:47+02:00

Een lactose intolerantie staat compleet los van een IgG-gemedieerde voedselallergie. De termen voedselallergie en voedselintolerantie worden vaak door elkaar heen gebruikt waardoor verwarring ontstaat. Echter worden deze twee reacties door verschillende processen in het lichaam veroorzaakt. Wil je meer informatie over het verschil, bekijk dan onze blog: wat is een voedselintolerantie?

Wat zijn redenen dat de test niet kan worden uitgevoerd? Moet ik dan wel betalen?2023-04-13T10:28:24+02:00

Het kan wel eens voorkomen dat het materiaal bij binnenkomst moet worden afgekeurd. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:

 1. Het vingerprikkaartje is onvoldoende gevuld
 2. Het bloed in de serumbuis is niet-bruikbaar doordat het lipemisch of hemolytisch is
 3. Het bloed in de serumbuis is niet-bruikbaar doordat er te weinig serum is

Wij zullen jou dan contacteren en een nieuw setje opsturen. Je kunt de afname dan kosteloos nogmaals uitvoeren !

Het kan ook voorkomen dat er na de analyse blijkt dat er te veel storende stoffen in het bloed aanwezig waren. Ook dan zullen we je contacteren en een nieuw setje opsturen indien er niet genoeg materiaal meer is voor een hertest. Ook dit zal geheel kosteloos zijn!

Hoe weet ik of mijn serumbuis of vingerprikkaartje in het laboratorium zijn ontvangen?2023-04-13T10:23:35+02:00

Wij hebben momenteel helaas geen track-and-trace voor de status van het materiaal. Het is natuurlijk wel altijd mogelijk om ons een mail te sturen of even te bellen om te vragen of het materiaal is aangekomen. Doorgaans duurt het ongeveer 24 uur voordat het materiaal bij het laboratorium aankomt. Zie hieronder onze contactgegevens:

 • e-mail: servicedesk@vicoblue.nl
 • Telefoon: +31 040 3114997

 

Hoeveel cirkels moet ik vullen op het vingerprikkaartje?2023-04-13T10:20:32+02:00

Op het vingerpikkaartje zie je 9 cirkels. Het is belangrijk dat het aantal cirkels (verschillend per test) goed gevuld worden. Als tip kunnen we meegeven om na het prikken de druppels bloed daadwerkelijk op het kaartje te laten vallen in de cirkel. Zorg er dus voor dat je je vinger niet gaat afstrijken aan het kaartje. Ook is het goed om te controleren of zowel de voor- en achterkant van de cirkels voldoende doordrenkt zijn in het bloed. Laat daarna het kaartje overnacht drogen, dit zorgt ervoor dat het bloed stabiel kan indrogen. Hieronder zie je hoeveel cirkels er gevuld moeten worden voor welke ImuPro test. Wij adviseren wel, indien het prikken makkelijk gaat, om door te gaan met vullen tot het niet meer kan. Zo hebben we altijd genoeg materiaal.

 • ImuPro Screen Plus: 4 cirkels
 • ImuPro Basic: 4 cirkels
 • ImuPro Vegetarisch: 4 cirkels
 • ImuPro Complete: 8 cirkels
Ik heb alle lancetten gebruikt, maar ik heb mijn vingerprik kaartje niet vol. Wat moet ik nu doen?2023-04-13T10:09:51+02:00

Geen probleem! Stuur een mail naar servicedesk@vicoblue.nl met de vraag om twee extra lancetten voor de vingerprik op te sturen. Geen zorgen, het gevulde kaartje kan gewoon bewaard blijven en worden bijgevuld op het moment dat je de tweede set lancetten ontvangt.

Wat kan ik doen als ik advies wil n.a.v. mijn resultaat?2023-04-13T10:01:20+02:00

VicoBlue is een totaal concept waar voeding, beweging en mindset centraal staan. Naast het aanbieden van laboratoriumtesten om jouw vitaliteit en gezondheid preventief te verbeteren, bieden wij ook een optie om een sessie te boeken met een van onze VicoBlue coaches!

Wil jij hulp bij de interpretatie van jouw ImuPro resultaten, boek dan een sessie met een van onze VicoBlue Voedingscoaches via deze link.

Hoe vaak moet ik op voedselallergieën testen?2023-04-13T09:54:53+02:00

Na het verkrijgen van het resultaat is het mogelijk om de test na één jaar pas weer te herhalen. Op het moment dat je het rotatiepatroon correct volgt, is het niet noodzakelijk om de ImuPro test te herhalen, zeker als de klachten (deels) zijn verdwenen. Het kan wel nuttig zijn om de test te herhalen na één jaar op het moment dat er iets veranderd in het dieet. Een voorbeeld hiervan is als je veganistisch gaat eten, of als je vegetarisch wordt.

Zijn er medicijnen die het resultaat beïnvloeden?2023-04-13T09:49:36+02:00

Een lange kuur van immunosuppressieve medicatie, zoals cortisone, steroïden en prednison etc. kan de resultaten beïnvloeden. Ook een lange antibioticakuur kan een effect hebben op de resultaten. Een antibioticakuur kan namelijk de darmflora beïnvloeden, wat kan leiden tot meer reacties in de ImuPro-test.

Van TNF-blokkers is tot dusver niet aangetoond dat zij de resultaten van een ImuPro-test negatief beïnvloeden. Ook op steroïden gebaseerde inhalatoren en cortisonencrèmes vormen geen problemen voor het uitvoeren van de test. Deze concentraties zijn vaak laag en hun effecten zijn plaatselijk. Indien je niet zeker weet of de medicatie die je gebruikt invloed kan hebben op het resultaat, raden wij aan om ons een bericht te sturen: servicedesk@vicoblue.nl

 

Betekenen hogere concentraties IgG-antilichamen ook automatisch meer klachten en een hevigere reactie?2023-04-13T09:45:10+02:00

De concentratie IgG-antilichamen tegen voeding die gerapporteerd wordt met de ImuPro wordt weergegeven in de kleurcodes:

 • Groen: geen verhoging
 • Oranje: licht verhoogd
 • Rood: sterk verhoogd

Deze kleurcodes hoeven niet altijd te correleren met jouw klachten of de ernst van de reactie. Het ImuPro concept is erop gebaseerd dat je jouw ‘trigger foods’ gaat zoeken. Dit zijn de oranje of rode voedingsmiddelen die jouw klachten veroorzaken. Om hierachter te komen wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld namelijk het provocatie- en eliminatie dieet. Het is dus wel belangrijk om het aanbevolen dieet te volgen om erachter te komen waar jouw klachten vandaag kunnen komen.

Hoe bereid ik me voor op de analyse?2023-04-13T09:39:44+02:00

Voordat je bloed gaat afnemen voor de ImuPro test is het NIET nodig om bepaalde voedingsmiddelen extra te eten. Het is juist belangrijk om de IgG-reacties te detecteren op basis van jouw normale voedingspatroon.

Voor de bloedafname hoef je niet nuchter te zijn, maar zorg er wel voor dat je een lichte maaltijd hebt genuttigd. Voor de vingerprik afname is het belangrijk om de instructies goed te volgen.

 

Wat wordt er getest met de IgG-voedselallergie?2023-04-13T09:33:51+02:00

Met de ImuPro test wordt jouw bloed geanalyseerd op IgG-antilichamen tegen voedingsmiddelen. Het unieke aan de ImuPro test is dat deze antilichamen worden getest tegen ‘whole foods’. Dit betekent dat alle eiwitten en bestanddelen van het specifieke voedingsmiddel worden meegenomen. Vandaar dat een IgG-gemedieerde koemelk-allergie vastgesteld met de ImuPro niet betekent dat je lactosevrij kan eten. Lactose is slechts een klein onderdeel van koemelk. Er zal dus volledig koemelkvrij gegeten moeten worden.

Ook wordt er gekeken naar het meest gebruikelijke westerse dieet. Daarom selecteert de fabrikant van ImuPro de meest genuttigde soorten van een bepaald voedingsmiddel en wordt ook de bereidingswijze meegenomen.

Met de ImuPro kunnen wij door middel van een simpele bloedafname (intraveneus of vingerprik) erachter komen welke voedingsmiddelen jouw ‘trigger foods’ kunnen zijn waardoor jouw chronische klachten ontstaan.

Maakt het voor het resultaat uit of je kiest voor een vingerprik of een armprik (intraveneuze bloedafname)?2023-04-13T09:12:33+02:00

Nee dit maakt niet uit. Beide methodes zijn zowel technisch als klinisch gevalideerd in het laboratorium en geven betrouwbare resultaten. Houdt er rekening mee dat, als je kiest voor de armprik,  personen onder de 12 jaar niet geprikt worden bij ons aangesloten prikorganisatie PMO. Daarnaast kan de PMO afspraak enkel in Nederland plaats vinden.

Bestel je de ImuPro test met een armrpik vanuit België? Vraag dan vooraf na een prikpoli waar je bloed kunt laten afnemen.

Bij welke symptomen kan de ImuPro test mogelijk helpen?2023-04-13T09:13:22+02:00
De ImuPro kan bij diverse klachten mogelijk helpen. Van diverse symptomen zijn al wetenschappelijke studies verschenen.
 • Gastro-intestinale Klachten (maag/darmklachten):
  Opgeblazen gevoel
  Constipatie
  Ziekte van Crohn
  Diarree
  Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS/IBS)
  Misselijkheid

 

 • Chronische pijnen:
  Hoofdpijnen
  Migraine

 

 • Gewichtstoename:
  Chronische gewichtsproblemen
  Obesitas

 

 • Huidproblemen:
  Atopische eczeem-achtige huidproblemen
  Eczeem
  Psoriasis
Wat is precies het verschil tussen voedselintolerantietest en voedselovergevoeligheid (allergie) onderzoek?2023-04-13T09:16:14+02:00

Een voedselintolerantie is meestal geen reactie van het immuunsysteem, maar gaat gepaard met gastro-intestinale symptomen als gevolg van problemen van het spijsverteringsstelsel met bepaalde voedingsmiddelen. Voedselovergevoeligheid, voedselallergie IgG (type III) is de reactie van het immuunsysteem van het lichaam met een breed spectrum van symptomen en mechanismen.

Vaak wordt de ImuPro verward met een voedselintolerantietest, maar eigenlijk is dit een foutieve benaming voor dit soort onderzoeken. Veel voedselintolerantietesten die online worden aangeboden zijn in feiten voedselovergevoeligheidtesten.

 

Lees in onze blog ”Wat is een voedselintolerantie?” meer over de verschillen.

Wat maakt ImuPro uniek t.o.v. andere testen?2023-04-13T09:18:35+02:00

Naast de jarenlange ervaring van ImuPro (>20 jaar, met meer dan 1 miljoen testen sinds 2002) zijn er veel studies uitgevoerd met ImuPro.

Wat ImuPro onderscheidt is:

 • ImuPro gebruikt de WHO-standaard voor IgG: Dit is een gestandaardiseerd preparaat voor de evaluatie van de IgG-concentratie in menselijk serum. Dit is de beste en meest betrouwbare manier om de IgG-concentratie te bepalen.
 • ImuPro gebruikt gecertificeerde extracten die ook in IgE-tests worden gebruikt en de meeste daarvan zijn FDA goedgekeurd.
 • ImuPro-laboratoria moeten ook deelnemen aan internationaal georganiseerde ringonderzoeken om hun kwaliteit en reproduceerbaarheid te bewijzen. ImuPro is wereldwijd het enige product in IgG voedselallergietesten dat dit doet. Dit verzekert de klant van de best mogelijke kwaliteit.
 • ImuPro is een wetenschappelijk onderbouwd concept waarbij diverse studies zijn gepubliceerd.
 • ImuPro test op IgG1, 2, 3 en 4.
 • ImuPro test op antilichamen tegen ‘whole foods’ waarbij alle eiwitten en bestanddelen van het voedingsmiddel worden meegenomen

 

Waar kan de ImuPro mij bij helpen?2023-04-13T09:22:05+02:00

De ImuPro is een concept dat test op IgG-antilichamen tegen voeding (type-III voedselallergie). Deze lichaamsreacties worden vaak niet erkend in de reguliere zorg omdat ze zorgen voor een vertraagde reactie die laaggradige ontstekingen tot gevolg heeft. Deze laaggradige ontstekingen kunnen leiden tot diverse chronische klachten:

 • Darmklachten
 • Maagklachten
 • Huidproblematiek
 • Hoofdpijn/migraine

De ImuPro is dus verschillend van de test die bij de huisarts of in het ziekenhuis wordt uitgevoerd. Hier wordt getest op IgE-antilichamen die vrijwel direct klachten opleveren (denk aan de pinda-allergie).

Op de officiële website van ImuPro kun je een Quick Check uitvoeren. Je krijgt dan direct te zien of de ImuPro test jou mogelijk kan helpen!

Is de ImuPro test betrouwbaar?2023-04-13T09:23:02+02:00

ImuPro is een van de meest betrouwbare en toegepaste voedselallergie IgG testen. Het is een concept dat al meer dan 20 jaar bestaat en wordt toegepast in meer dan 40 landen! De analyse wordt uitgevoerd in een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium en de kwaliteit van de onderzoeken wordt gewaarborgd door ringonderzoeken. Daarnaast is de fabrikant van de ImuPro, R-Biopharm AG, als een van de eerste firma’s CE-IVDR gecertificeerd!

Daarnaast onderscheidt ImuPro zich t.o.v. van andere voedselallergie IgG en voedselintolerantie testen door de wetenschappelijke onderbouwing en vele studies. Kijk hier voor meer informatie over de studies.

De ImuPro wordt toegepast door diverse (huis)artsen, diëtisten en andere zorgprofessionals!

Bij ImuPro staat kwaliteit hoog in het vaandel!

Meer weten?

Laat je mailadres achter en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en acties.

Door het invullen en versturen van dit formulier gaat uw akkoord met de algemene voorwaarden en wilt u graag onze nieuwsbrief ontvangen.

Titel

Ga naar de bovenkant