Week van de werkstress

Deze week staat in het teken van de week van de werkstress. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan het bestrijden van stress en burn-out op het werk. De coronapandemie, de personeelstekorten, de grote sociale druk en de inflatie zijn niet bevorderend voor de mentale gezondheid. In 2021 worstelden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers met burn-outklachten. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS (bron 1). Ongeveer de helft van de werknemers gaf aan dat het nodig is om maatregelen tegen werkstress te treffen en 37% van de werknemers geeft aan dat werkdruk of werkstress de reden is van hun werk gerelateerde verzuim (bron 1).

Werkgevers hebben in 2021 minder vaak maatregelen getroffen om hun werknemers tegen de mentale belasting te beschermen (bron 2). De Week van de werkstress besteedt speciaal aandacht aan het creëren van handvaten voor werkgevers om het bedrijf en het personeel mentaal en fysiek te versterken (bron 3). Het doel van dit initiatief is om zowel het bedrijf als de werknemers meer in balans te laten komen om burn-out en ziekteverzuim te voorkomen.

Hoe kun je stress, depressie en burn-out voorkomen?

Het is belangrijk om chronische stress in een vroegtijdig stadium op te sporen om ergere klachten, zoals een depressie, te voorkomen. Stress testen is normaliter erg lastig, maar VicoBlue biedt uitkomst voor jou als werknemer en ook werkgevers. Met onze unieke stress-test, de NeuroSpot, zijn wij in staat om het stress profiel van een persoon in kaart te brengen. De NeuroSpot maakt stress aantoonbaar dor het meten van verschillende signaalmoleculen en hormonen in urine en speekselmonsters.

De NeuroSpot is ontwikkeld met de achterliggende gedachte dat het juist de verhouding van verschillende signaalmoleculen en hormonen in relatie tot elkaar is die in een overkoepelend beeld iets kan zeggen over jouw stresssituatie. Als deze signaalmoleculen en hormonen elk los worden beoordeeld, kan dit mogelijk leiden tot een andere interpretatie. Voorkom een depressie en test regelmatig het stressprofiel met de NeuroSpot!

De NeuroSpot als oplossing bij stress

De gepersonaliseerde rapportage van de NeuroSpot is zeer uitgebreid en laat per gemeten parameter de concentratie zien. De rapportage wordt aangevuld met een algemene toelichting en een advies om eventueel verder onderzoek te doen. Iedere parameter wordt begrijpelijk uitgelegd waarbij ook mogelijke oorzaken in kaart worden gebracht. Verder wordt er ook een aanbeveling gedaan op jouw persoonlijke resultaten om jouw stress-situatie te verbeteren en een eventuele burn-out te voorkomen.

De NeuroSpot brengt niet alleen een stressprofiel in kaart, maar kan ook iets zeggen over depressie, angstaanvallen, eetstoornissen en slaapstoornissen.

Wil je meer weten over onze NeuroSpot? Klik hier voor meer informatie over stress testen met de NeuroSpot.

Wil je de NeuroSpot direct bestellen? Klik dan hier om de afnamekit online te bestellen.

Bronnen:

[1] (TNO, 2022)

[2] (TNO, 2021)

[3] (WVDWS)