Voedselintolerantie test Amsterdam2023-03-20T16:28:14+01:00

Voedselintolerantie test Amsterdam

Op zoek naar een betrouwbare voedselintolerantie test in Amsterdam? VicoBlue is het officiële verkooppunt van laboratorium LHM Diagnostiek.

Voedselintolerantie test Amsterdam

Wist je dat een voedselintolerantie test vaak wordt verward met een voedselallergie IgG onderzoek. Een voedselallergie IgG kan diverse klachten veroorzaken, zoals darmklachten, hoofdpijnen, huidklachten of misselijkheid. De ImuPro testen kunnen je hierbij helpen om jouw ”trigger foods” te achterhalen. VicoBlue is het officiële verkooppunt van laboratorium LHM Diagnostiek voor de ImuPro onderzoeken. Op zoek naar een betrouwbare voedselintolerantie test in Amsterdam? Lees hier of je klachten wellicht met de ImuPro voedselallergie IgG onderzoek kunnen worden aangepakt!

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Eenvoudige afname door een vingerprik
 • Test tot wel 270 voedselallergieën

 • Toegepast in meer dan 40 landen

 • 20+ jaar ervaring
 • Gepersonaliseerd rapport met adviezen

 • Laboratoriumanalyse conform betrouwbare ELISA-methode

1.000.000+

Testen afgenomen sinds 2002

20+

Jaar ervaring

40+

Landen actief

ImuPro test

Een voedselintolerantie is een negatieve reactie van het lichaam op bepaalde soorten voedsel die niet gerelateerd zijn aan het immuunsysteem. Aan de andere kant is een voedselallergie een abnormale immuunreactie op een specifiek soort voedsel. Een voedselallergie veroorzaakt door Immunoglobuline (IgE) antistoffen zorgt voor een acute en hevige reactie. Daarentegen kan een vertraagde voedselallergie, veroorzaakt door IgG antistoffen, leiden tot laaggradige ontstekingen waarbij de symptomen pas uren- of zelfs dagen later optreden. Deze symptomen kunnen zich uiteindelijk ontwikkelen in chronische klachten zoals migraine, diarree, prikkelbare darmsyndroom en obesitas. Met de ImuPro test worden de IgG-reacties tegen een breed scala aan voedingsmiddelen in kaart gebracht om voedselovergevoeligheden op te sporen. Hoewel de term “voedselintolerantie test” soms wordt gebruikt om deze test te beschrijven, is dit eigenlijk niet de juiste term omdat een voedselintolerantie niet gerelateerd is aan het immuunsysteem. Op deze pagina zullen wij uitleggen waarom de term “voedselovergevoeligheidstest” een betere benaming is voor deze test. In onze blog ”wat is een voedselintolerantie test?” leggen wij de verschillen uit.

De ImuPro test in 3 stappen

Na het bestellen van de testen versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Keuze uit een vingerprik of intraveneuze bloedafname

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken!

Gezond door ImuPro

Veel klachten en symptomen kunnen mogelijk veroorzaakt worden door een voedselallergie IgG. De ImuPro kan hierbij helpen. Een overzicht van klachten waarbij de ImuPro kan worden ingezet vind je hieronder:

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Complete

De ImuPro Complete test op 270 antistoffen.

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Basis

ImuPro Basic is een bloedanalyse op 90 voedingsmiddelen.

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Vegetarisch

90 voedingsmiddelen die onderzocht worden op antistoffen

Voedselintolerantie test Amsterdam bestellen

Bij VicoBlue kun je eenvoudig online jouw ImuPro testen bestellen vanuit Amsterdam. Bestel je voor 15:00 uur op werkdagen? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verwerkt. Je neemt thuis het bloedmonster af en stuurt deze vervolgens per post naar het ISO gecertificeerd laboratorium in Nederland. Na ongeveer 2 weken ontvang je jouw persoonlijke testresultaten via een beveiligde e-mail. Wist je dat je bij de ImuPro Complete ook nog eens recepten ontvangt op basis van jouw testresultaten? Bestel nu snel bij VicoBlue!

Blog’s over voeding

Ervaringen met de ImuPro

Bekijk hieronder enkele ervaringen van zorgprofessionals die met de ImuPro test werken.

Ik heb heel goede ervaringen met de imupro. Het is een duidelijke test, vooral voor cliënten.
Het brengt rust in het maagdarmstelsel, waardoor er ruimte ontstaat om het maagdarmstelsel te herstellen en te versterken.

Ik heb meerdere voorbeelden van succesverhalen, maar een recent voorbeeld is van een man van 43 jaar. Hij was vaak moe en moest ’s middags zelfs een powernap moest doen om het eind van de dag halen. Daarnaast had hij vaak een opgeblazen gevoel en voelde hij zich down. Ik heb hem een aangepast voedingspatroon geadviseerd en zag hem na 8 weken terug. Hij had zich meteen strikt aan de aanpassingen gehouden en dat was goed te doen. Zijn inspanningen werden beloond: hij heeft veel meer energie en de powernaps zijn verleden tijd. Zijn ontlasting ziet er veel beter uit, het opgeblazen gevoel is weg en hij is niet meer down of depri. Prachtig resultaat dus!

Peggy v.d. Jagt, Praktijk Vitamina

Al enige jaren maak ik gebruik van de igg-voedselallergie testen van van imupro. Bijna al mijn cliënten ondergaan een reinigingskuur in combinatie met darmspoelingen. Bij deze reset (van zowel als lichaam als geest) adviseer ik regelmatig de imupro intolerantie test omdat deze mogelijke voedseltriggers aan het licht brengt. Als deze triggers voor ten minste 5 weken vermeden moeten worden is het een fantastisch mooie aanvulling op het reinigingstraject.
Een voorbeeld hiervan is:

Man, opgeblazen gevoel, huiduitslag, kringen rondom ogen en overgewicht. Na het vermijden van de triggers, het volgen van een aangepast dieet en colonhydrotherapie is hij een heel ander mens.

Het laten staan van alcohol en koffie is tot zijn grote verbazing totaal geen probleem meer.

Melanie Braat, Praktijk Vitamelle

Veelgestelde vragen

Bij welke symptomen kan de ImuPro test mogelijk helpen?2023-04-13T09:13:22+02:00
De ImuPro kan bij diverse klachten mogelijk helpen. Van diverse symptomen zijn al wetenschappelijke studies verschenen.
 • Gastro-intestinale Klachten (maag/darmklachten):
  Opgeblazen gevoel
  Constipatie
  Ziekte van Crohn
  Diarree
  Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS/IBS)
  Misselijkheid

 

 • Chronische pijnen:
  Hoofdpijnen
  Migraine

 

 • Gewichtstoename:
  Chronische gewichtsproblemen
  Obesitas

 

 • Huidproblemen:
  Atopische eczeem-achtige huidproblemen
  Eczeem
  Psoriasis
Moet ik helemaal beginnen met mijn dieet wanneer ik eenmalig iets eet wat geëlimineerd zou moeten worden?2023-04-13T10:48:26+02:00

Nee, in tegenstelling tot een voedselintolerantie heeft dit geen directe gezondheidseffecten. Wanneer dit wel structureel gebeurt adviseren wij wel om opnieuw te starten met het eliminatiedieet aangezien een regelmatige inname van het betreffende voedingsmiddel weer tot IgG-antilichaamproductie kan leiden.

Maakt het voor het resultaat uit of je kiest voor een vingerprik of een armprik (intraveneuze bloedafname)?2023-04-13T09:12:33+02:00

Nee dit maakt niet uit. Beide methodes zijn zowel technisch als klinisch gevalideerd in het laboratorium en geven betrouwbare resultaten. Houdt er rekening mee dat, als je kiest voor de armprik,  personen onder de 12 jaar niet geprikt worden bij ons aangesloten prikorganisatie PMO. Daarnaast kan de PMO afspraak enkel in Nederland plaats vinden.

Bestel je de ImuPro test met een armrpik vanuit België? Vraag dan vooraf na een prikpoli waar je bloed kunt laten afnemen.

Hoe kan ik mijn materiaal versturen?2023-04-26T09:00:15+02:00

Na jouw bestelling leveren we de afnamematerialen bij jouw thuis! Hierbij zit altijd een retourenvelop (blauw, wit of bruin) met daarop een antwoordnummer voor het laboratorium. Als de afname heeft plaatsgevonden en het pakketje is verpakt om retour te sturen naar het laboratorium, kun je deze envelop deponeren in de ‘normale’ brievenbus die je vindt op straat. Belangrijk is dat de setje NIET als pakketpost wordt aangemeld. Door gebruik te maken van het antwoordnummer is jouw materiaal op de snelste manier in het laboratorium. Deze retourlogistiek is overigens geheel kosteloos.

Wat wordt er getest met de IgG-voedselallergie?2023-04-13T09:33:51+02:00

Met de ImuPro test wordt jouw bloed geanalyseerd op IgG-antilichamen tegen voedingsmiddelen. Het unieke aan de ImuPro test is dat deze antilichamen worden getest tegen ‘whole foods’. Dit betekent dat alle eiwitten en bestanddelen van het specifieke voedingsmiddel worden meegenomen. Vandaar dat een IgG-gemedieerde koemelk-allergie vastgesteld met de ImuPro niet betekent dat je lactosevrij kan eten. Lactose is slechts een klein onderdeel van koemelk. Er zal dus volledig koemelkvrij gegeten moeten worden.

Ook wordt er gekeken naar het meest gebruikelijke westerse dieet. Daarom selecteert de fabrikant van ImuPro de meest genuttigde soorten van een bepaald voedingsmiddel en wordt ook de bereidingswijze meegenomen.

Met de ImuPro kunnen wij door middel van een simpele bloedafname (intraveneus of vingerprik) erachter komen welke voedingsmiddelen jouw ‘trigger foods’ kunnen zijn waardoor jouw chronische klachten ontstaan.

Titel

Ga naar de bovenkant