Symptomen voedselintolerantie2023-03-15T21:35:43+01:00

Symptomen voedselintolerantie

Heb je last van vage klachten, zoals darmklachten of buikpijnen. Dit zijn mogelijk voedselintolerantie symptomen of symptomen van een voedselallergie IgG. Wat het verschil is lees je hier.

Voedselintolerantie symptomen begrijpen

Voedselintolerantie is een spijsverteringsprobleem dat vaak gepaard gaat met symptomen zoals buikpijn, misselijkheid, diarree en gasvorming, die zich vaak binnen enkele uren na het eten van het intolerante voedsel voordoen. Deze symptomen kunnen variëren in intensiteit en duur, afhankelijk van het individu en het type voedingsmiddel dat wordt geconsumeerd. Voedselintolerantie treedt op wanneer het lichaam niet in staat is bepaalde bestanddelen uit voeding te verteren, en kan worden veroorzaakt door het ontbreken van bepaalde enzymen die nodig zijn voor de spijsvertering. In tegenstelling tot voedselallergieën, waarbij het immuunsysteem overactief reageert, is het immuunsysteem niet betrokken bij voedselintolerantie.

Voedselintolerantie testen worden vaak verward met een voedselallergie IgG onderzoek. Meer weten over het verschil? Klik voor de blog ”wat is een voedselintolerantie test”.  Wil je betrouwbaar een voedselallergie IgG test uitvoeren? Bestel dan de ImuPro testen bij VicoBlue!

  • Wetenschappelijk onderbouwd

  • Eenvoudige afname door een vingerprik
  • Test tot wel 270 voedselallergieën

  • Toegepast in meer dan 40 landen

  • 20+ jaar ervaring
  • Gepersonaliseerd rapport met adviezen

  • Laboratoriumanalyse conform betrouwbare ELISA-methode

1.000.000+

Testen afgenomen sinds 2002

20+

Jaar ervaring

40+

Landen actief

Hoe onstaan symptomen van een voedselallergie IgG?

Een voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde soorten voedsel die niet gerelateerd zijn aan het immuunsysteem. In tegenstelling tot een voedselallergie, die een abnormale immuunreactie op een specifiek soort voedsel veroorzaakt, zijn bij een voedselintolerantie geen antilichamen betrokken. Voedselallergieën veroorzaken vaak een acute en hevige reactie van het immuunsysteem, terwijl vertraagde voedselallergieën kunnen leiden tot laaggradige ontstekingen waarbij de symptomen pas uren- of zelfs dagen later optreden.

Deze symptomen kunnen uiteindelijk chronische klachten zoals migraine, diarree, prikkelbare darmsyndroom en obesitas veroorzaken. Ook vaak overeenkomend met voedselintolerantie symptomen. De ImuPro-test brengt IgG-reacties tegen een breed scala aan voedingsmiddelen in kaart om voedselovergevoeligheden op te sporen. Hoewel de term “voedselintolerantie test” soms wordt gebruikt om deze test te beschrijven, is dit eigenlijk niet de juiste term omdat een voedselintolerantie niet gerelateerd is aan het immuunsysteem. Daarom is de term “voedselovergevoeligheidstest” een betere benaming voor deze test.

De ImuPro is een betrouwbare bloedanalyse die uitgevoerd wordt bij een ISO gecerticeerd laboratorium. De analyse is al meer dan 20 jaar op de markt en wordt wereldwijd in meer dan 40 landen toegepast. Wil je de ImuPro test bestellen? Bij VicoBlue bestel je eenvoudig jouw ImuPro onderzoek vanuit Nederland of België.

De ImuPro test in 3 stappen

Na het bestellen van de testen versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Keuze uit een vingerprik of intraveneuze bloedafname

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken!

Symptomen voedselintolerantie en voedselallergie IgG

De symptomen van een voedselintolerantie kunnen overeenkomen met de symptomen van een voedselallergie IgG. De symptomen waarbij de ImuPro voedselallergie IgG test kan helpen worden hieronder beschreven:

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Complete

De ImuPro Complete test op 270 antistoffen.

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Basis

ImuPro Basic is een bloedanalyse op 90 voedingsmiddelen.

Imupro complete

Voedselallergie igG Test Vegetarisch

90 voedingsmiddelen die onderzocht worden op antistoffen

Verschil symptomen voedselintolerantie en voedselallergie IgG

Op deze pagina hebben wij het verschil tussen voedselintolerantie en voedselallergie IgG toegelicht. Wil je meer weten over de voedselintolerantie symptomen of wil je meer informatie over de ImuPro voedselallergie IgG testen? Bekijk dan onze ImuPro pagina voor meer informatie.

Bij VicoBlue kun je eenvoudig online jouw ImuPro testen bestellen vanuit Nederland en België. Bestel je voor 15:00 uur op werkdagen? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verwerkt. Je neemt thuis het bloedmonster af en stuurt deze vervolgens per post naar het ISO gecertificeerd laboratorium in Nederland. Na ongeveer 2 weken ontvang je jouw persoonlijke testresultaten via een beveiligde e-mail. Wist je dat je bij de ImuPro Complete ook nog eens recepten ontvangt op basis van jouw testresultaten? Bestel nu snel bij VicoBlue!

Ervaringen met de ImuPro

Bekijk hieronder enkele ervaringen van zorgprofessionals die met de ImuPro test werken.

Ik heb heel goede ervaringen met de imupro. Het is een duidelijke test, vooral voor cliënten.
Het brengt rust in het maagdarmstelsel, waardoor er ruimte ontstaat om het maagdarmstelsel te herstellen en te versterken.

Ik heb meerdere voorbeelden van succesverhalen, maar een recent voorbeeld is van een man van 43 jaar. Hij was vaak moe en moest ’s middags zelfs een powernap moest doen om het eind van de dag halen. Daarnaast had hij vaak een opgeblazen gevoel en voelde hij zich down. Ik heb hem een aangepast voedingspatroon geadviseerd en zag hem na 8 weken terug. Hij had zich meteen strikt aan de aanpassingen gehouden en dat was goed te doen. Zijn inspanningen werden beloond: hij heeft veel meer energie en de powernaps zijn verleden tijd. Zijn ontlasting ziet er veel beter uit, het opgeblazen gevoel is weg en hij is niet meer down of depri. Prachtig resultaat dus!

Peggy v.d. Jagt, Praktijk Vitamina

Al enige jaren maak ik gebruik van de igg-voedselallergie testen van van imupro. Bijna al mijn cliënten ondergaan een reinigingskuur in combinatie met darmspoelingen. Bij deze reset (van zowel als lichaam als geest) adviseer ik regelmatig de imupro intolerantie test omdat deze mogelijke voedseltriggers aan het licht brengt. Als deze triggers voor ten minste 5 weken vermeden moeten worden is het een fantastisch mooie aanvulling op het reinigingstraject.
Een voorbeeld hiervan is:

Man, opgeblazen gevoel, huiduitslag, kringen rondom ogen en overgewicht. Na het vermijden van de triggers, het volgen van een aangepast dieet en colonhydrotherapie is hij een heel ander mens.

Het laten staan van alcohol en koffie is tot zijn grote verbazing totaal geen probleem meer.

Melanie Braat, Praktijk Vitamelle

Veelgestelde vragen

Betekenen hogere concentraties IgG-antilichamen ook automatisch meer klachten en een hevigere reactie?2023-04-13T09:45:10+02:00

De concentratie IgG-antilichamen tegen voeding die gerapporteerd wordt met de ImuPro wordt weergegeven in de kleurcodes:

  • Groen: geen verhoging
  • Oranje: licht verhoogd
  • Rood: sterk verhoogd

Deze kleurcodes hoeven niet altijd te correleren met jouw klachten of de ernst van de reactie. Het ImuPro concept is erop gebaseerd dat je jouw ‘trigger foods’ gaat zoeken. Dit zijn de oranje of rode voedingsmiddelen die jouw klachten veroorzaken. Om hierachter te komen wordt een persoonlijk voedingsadvies opgesteld namelijk het provocatie- en eliminatie dieet. Het is dus wel belangrijk om het aanbevolen dieet te volgen om erachter te komen waar jouw klachten vandaag kunnen komen.

Hoe interpreteer ik mijn testresultaten?2023-04-26T09:08:53+02:00

Het kan soms moeilijk zijn om jouw resultaten op een juiste manier te interpreteren. Om je hierbij te helpen hebben wij een reeks aan gecertificeerde VicoBlue coaches klaar staan die zijn gespecialiseerd op één van onze drie pijlers: voeding, beweging en mindset. Heb je vragen over een resultaat? Of wil je een vrijblijvend advies? Boek dan een sessie met een van onze coaches klik dan hier.

Zijn er medicijnen die het resultaat beïnvloeden?2023-04-13T09:49:36+02:00

Een lange kuur van immunosuppressieve medicatie, zoals cortisone, steroïden en prednison etc. kan de resultaten beïnvloeden. Ook een lange antibioticakuur kan een effect hebben op de resultaten. Een antibioticakuur kan namelijk de darmflora beïnvloeden, wat kan leiden tot meer reacties in de ImuPro-test.

Van TNF-blokkers is tot dusver niet aangetoond dat zij de resultaten van een ImuPro-test negatief beïnvloeden. Ook op steroïden gebaseerde inhalatoren en cortisonencrèmes vormen geen problemen voor het uitvoeren van de test. Deze concentraties zijn vaak laag en hun effecten zijn plaatselijk. Indien je niet zeker weet of de medicatie die je gebruikt invloed kan hebben op het resultaat, raden wij aan om ons een bericht te sturen: servicedesk@vicoblue.nl

 

Hoe vaak moet ik op voedselallergieën testen?2023-04-13T09:54:53+02:00

Na het verkrijgen van het resultaat is het mogelijk om de test na één jaar pas weer te herhalen. Op het moment dat je het rotatiepatroon correct volgt, is het niet noodzakelijk om de ImuPro test te herhalen, zeker als de klachten (deels) zijn verdwenen. Het kan wel nuttig zijn om de test te herhalen na één jaar op het moment dat er iets veranderd in het dieet. Een voorbeeld hiervan is als je veganistisch gaat eten, of als je vegetarisch wordt.

Wat kan ik doen als ik advies wil n.a.v. mijn resultaat?2023-04-13T10:01:20+02:00

VicoBlue is een totaal concept waar voeding, beweging en mindset centraal staan. Naast het aanbieden van laboratoriumtesten om jouw vitaliteit en gezondheid preventief te verbeteren, bieden wij ook een optie om een sessie te boeken met een van onze VicoBlue coaches!

Wil jij hulp bij de interpretatie van jouw ImuPro resultaten, boek dan een sessie met een van onze VicoBlue Voedingscoaches via deze link.

Titel

Ga naar de bovenkant