ImuPro test bij migraine klachten

Last van migraine? Ontdek of voeding de oorzaak is met de ImuPro test!

 • Test tot 270 voedingsmiddelen

 • Toegepast in meer dan 40 landen

 • Betrouwbare testmethode

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Meer dan 20 jaar op de markt

 • Persoonlijke voedingsadviezen

 • Afname door vingerprik
 • Meer dan 1 miljoen testen uitgevoerd sinds 2002

ImuPro test bij migraine klachten

Last van migraine? Ontdek of voeding de oorzaak is met de ImuPro test!

 • Test tot 270 voedingsmiddelen

 • Betrouwbare testmethode

 • Afname door vingerprik
 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • IgG 1 t/m 4

 • Persoonlijke voedingsadviezen

 • Meer dan 20 jaar op de markt

 • Toegepast in meer dan 40 landen

 • Meer dan 1 miljoen testen uitgevoerd sinds 2002

Migraine en voeding

Veel mensen ervaren op regelmatige basis hoofdpijn, een aandoening die meer dan 200 verschillende soorten kan hebben. De twee meest voorkomende soorten zijn spanningshoofdpijn en migraine, die variëren in frequentie, duur en pijnlijke sensaties zoals bonzen, hameren of drukken. Deze twee vormen van hoofdpijn worden geclassificeerd als primaire hoofdpijn, wat betekent dat ze als een op zichzelf staande ziekte worden beschouwd die rechtstreeks kan worden behandeld. In Nederland zijn er meer dan 200.000 mensen bekend met migraine bij de huisarts en er zijn in 2021 123.300 nieuwe gevallen van migraine bijgekomen (bron).

Hoewel de oorzaken van primaire hoofdpijn nog onduidelijk zijn, zijn een groot aantal mensen van mening met dat bepaalde voedingsmiddelen hun migraine aanvallen kunnen veroorzaken. Een mogelijke trigger zou een vertraagde IgG-voedselallergie kunnen zijn. Om dit te onderzoeken kan de ImuPro test helpen. De ImuPro is een betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde IgG-voedselallergietest met gepersonaliseerde voedingsrichtlijnen, waardoor mensen met migraine meer controle krijgen over hun dieet en hun hoofdpijnklachten kunnen verminderen.

Kom erachter of jouw voeding de oorzaak is van jouw migraine klachten met de ImuPro test!

voedselallergie test

ImuPro vs andere testen

Er zijn steeds meer aanbieders van voedselallergie of voedselintolerantie testen op de markt. Maar hoe kun je nu betrouwbaar testen? In onze blog over ”Betrouwbaar voedselintolerantie testen” lichten wij de verschillen toe aan de hand van wetenschappelijke studies en onderbouwingen.

IgG-voedselallergie (ImuPro)

Bloed (serum)

De ImuPro testen worden op bloed uitgevoerd, deze analysemethode is zeer betrouwbaar.

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Recente klinische studies gepubliceerd

 • Wereldwijd geaccepteerd

 • Fabrikant CE-IVDR gecertificeerd

 • Uitgevoerd door ISO17025 geaccrediteerd laboratorium

 • Betrouwbare laboratorium methode

IgG4 Voedselallergie testen

Bloed (serum)

IgG4testen zijn niet betrouwbaar voor het identificeren van een voedselallergie (VicoBlue biedt deze niet aan).

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Recente klinische studies gepubliceerd

 • Wereldwijd geaccepteerd

 • Fabrikant CE-IVDR gecertificeerd

 • Uitgevoerd door ISO17025/15189 geaccrediteerd laboratorium

 • Betrouwbare laboratorium methode

Voedselintolerantie testen op haar (Bioresonantie)

Haar

Haar testen zijn niet betrouwbaar voor het identificeren van een voedselallergie (VicoBlue biedt deze niet aan).

 • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Recente klinische studies gepubliceerd

 • Wereldwijd geaccepteerd

 • Betrouwbare laboratorium methode

 • Fabrikant CE-IVDR gecertificeerd

 • Uitgevoerd door ISO17025/15189 geaccrediteerd laboratorium

Wetenschappelijke studies ImuPro bij migraine

Sinds 2005 hebben wetenschappers onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van IgG-antistoffen tegen voedingsmiddelen als een marker om voedsel te identificeren dat mogelijk migraine kan veroorzaken. In 2010 publiceerde een groep onderzoekers de eerste dubbelblinde gerandomiseerde cross-over trial, genaamd “Diet restriction in migraine, based on IgG against food: a clinical double-blind, randomized, cross-over trial” in Cephalalgia (bron). Deze studie, uitgevoerd met behulp van de ImuPro test, toonde aan dat IgG antistoffen tegen voedsel een effectieve marker kunnen zijn bij het identificeren van voedsel dat mogelijk migraine initieert. Het eliminatie dieet, gebaseerd op IgG-positieve voedingsmiddelen m.b.v. ImuPro, leidde tot een gemiddelde vermindering van 32% van migraineaanvallen en 29,6% minder migrainedagen in vergelijking met het schijndieet.

Een andere dubbelblinde, gerandomiseerde cross-over studie met behulp van de ImuPro test, genaamd “IgG-based Elimination Diet in migraine plus Irritable Bowel Syndrome” (bron), werd in 2013 gepubliceerd in Headache om de relatie tussen migraine en prikkelbare darmsyndroom (PDS) te onderzoeken. Deelnemers vertoonden een gemiddelde vermindering van 44% van migraineaanvallen en migrainedagen en 42% van PDS-symptomen. De auteurs concludeerden dat voedseleliminatie gebaseerd op IgG-antilichamen effectief kan zijn bij het verminderen van de symptomen van zowel migraine als IBS, en kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten en besparingen voor het gezondheidszorgsysteem.

Kortom, de ImuPro test kan helpen bij het onderzoeken of voeding een mogelijke veroorzaker is van migraine en het verminderen van de symptomen van migraine en prikkelbare darmsyndroom door het identificeren van IgG-positieve voedingsmiddelen.

De ImuPro test in 3 stappen

Na het bestellen van de testen versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Keuze uit een vingerprik of intraveneuze bloedafname

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken!

Gezond door ImuPro

Veel klachten en symptomen kunnen mogelijk veroorzaakt worden door een voedselallergie IgG. De ImuPro kan hierbij helpen. Een overzicht van klachten waarbij de ImuPro kan worden ingezet vind je hieronder:

Waarom bestellen bij VicoBlue?

Ons team van gezondheidsexperts, VicoBlue coaches en een laboratorium geaccrediteerd volgens ISO17025 werkt nauw samen om oplossingen op maat te bieden voor al jouw gezondheidsvragen. Wij bieden een holistisch concept dat voeding, lichaamsbeweging en algehele gezondheid omvat, met de focus op preventieve en persoonlijke zorg. Door middel van onze drie pijlers, geven wij jou de tools om te werken aan een gezond lichaam en geest. Je kunt gemakkelijk een sessie boeken met een van onze aangesloten VicoBlue coaches, of zelf aan de slag gaan met onze eigen VicoBlue App. Wij maken hoogwaardige zorg toegankelijk en eenvoudig voor iedereen, met een gecertificeerd laboratorium voor betrouwbare resultaten en snelle levering. VicoBlue, voor jouw vitaliteit!

 • Gecertificeerd lab

 • Snelle levering

 • Betrouwbaar resultaat

Interessante uitkomst, begin van traject met arts. Na al sinds babytijd veel darmproblemen te hebben was ik het na 46 jaar ineens zat. De klachten werden erger en ondanks intensief sporten, genoeg slaap en gezonde voeding bleef ik me ellendig en energieloos voelen. Op aanraden van een kennis deze test gedaan en hieruit bleek vooralsnog sterke overgevoeligheid voor gluten, koemelk en pinda. Ik had echter al zo lang geleefd met de diagnose ‘prikkelbaar darm syndroom’ dat ik deze geaccepteerd had als iets dat bij mij hoorde. Met deze uitslag toch het traject ingegaan met een darmarts & orthomoleculair arts. Ik leef nu al een maand vrij van mijn ‘triggervoeding’ – die volgens de arts best wel eens tijdelijk- zou kunnen zijn en de verbetering is enorm. Een aanrader wat mij betreft.

J.S.

Ervaringen met de ImuPro van professionals

Bekijk hieronder enkele ervaringen van zorgprofessionals die met de ImuPro test werken.

Ik heb heel goede ervaringen met de imupro. Het is een duidelijke test, vooral voor cliënten.
Het brengt rust in het maagdarmstelsel, waardoor er ruimte ontstaat om het maagdarmstelsel te herstellen en te versterken.

Ik heb meerdere voorbeelden van succesverhalen, maar een recent voorbeeld is van een man van 43 jaar. Hij was vaak moe en moest ’s middags zelfs een powernap moest doen om het eind van de dag halen. Daarnaast had hij vaak een opgeblazen gevoel en voelde hij zich down. Ik heb hem een aangepast voedingspatroon geadviseerd en zag hem na 8 weken terug. Hij had zich meteen strikt aan de aanpassingen gehouden en dat was goed te doen. Zijn inspanningen werden beloond: hij heeft veel meer energie en de powernaps zijn verleden tijd. Zijn ontlasting ziet er veel beter uit, het opgeblazen gevoel is weg en hij is niet meer down of depri. Prachtig resultaat dus!

Peggy v.d. Jagt, Praktijk Vitamina

Al enige jaren maak ik gebruik van de igg-voedselallergie testen van van imupro. Bijna al mijn cliënten ondergaan een reinigingskuur in combinatie met darmspoelingen. Bij deze reset (van zowel als lichaam als geest) adviseer ik regelmatig de imupro intolerantie test omdat deze mogelijke voedseltriggers aan het licht brengt. Als deze triggers voor ten minste 5 weken vermeden moeten worden is het een fantastisch mooie aanvulling op het reinigingstraject.
Een voorbeeld hiervan is:

Man, opgeblazen gevoel, huiduitslag, kringen rondom ogen en overgewicht. Na het vermijden van de triggers, het volgen van een aangepast dieet en colonhydrotherapie is hij een heel ander mens.

Het laten staan van alcohol en koffie is tot zijn grote verbazing totaal geen probleem meer.

Melanie Braat, Praktijk Vitamelle

Geheel persoonlijk advies.

Je ontvangt na circa 2 weken een persoonlijk rapport vanuit het laboratorium. Daarin staat een persoonlijk voedingsgids en testresultaten die je kunt toepassen volledig op maat. Bij de ImuPro Complete ontvang je ook nog eens recepten samengesteld op jouw resultaat.