Asperges gezond

Asperges zijn natuurlijk hartstikke gezond en kunnen je veel gezondheidsvoordelen bieden. Hier delen wij enkele voordelen van het eten van asperges:

Asperges zijn rijk aan glutathion

Glutathion is een ontgiftende antioxidant die veel in asperges voorkomt en speelt een belangrijke rol bij leverontgifting en afvoeren van gifstoffen. Bron

Lager risico op type 2 diabetes

Een onderzoek uitgevoerd in 2012 wees uit dat asperges door de afgifte van insuline en het risico op type 2 diabetes daarmee te verminderen. Bron

Asperges ter bevordering van spijsvertering

Asperges staan er algemeen om bekend dat zij rijk zijn aan vocht, wat darmverstopping (obstipatie) kan helpen voorkomen. Daarnaast bevatten zij ook veel vezels waarbij recente onderzoeken hebben aangetoond dat deze vezels een positief effect hebben op gastro-intestinale ziektebeelden. Bron

Kortom asperges zijn hartstikke gezond!

Asperges Recept

Op zoek naar een lekker en vooral gezond recept? Probeer dan deze overheerlijke salade van groene asperges met aardbeien en Parmezaanse kaas.

Frisse en sappige aardbeien, groene asperges en warme zonnige dagen. Genoeg redenen dus om deze heerlijke salade met groene asperges, aardbeien en Parmezaanse kaas te maken.

Wat heb je nodig voor deze zomerse salade?

  • 500 gram aardbeien of rode radijsjes
  • 500 gram groene asperges
  • Parmezaanse kaas (naar eigen smaak)
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper
  • Tuinkers

Bereiding:

Kook de groene asperges in licht gezout water en was vervolgens de aardeien schoon. Snijd deze vervolgens in plakjes. Mocht je geen aardbeien mogen (bijv. uit je ImuPro resultaat) kies dan voor rode radijsjes als alternatief.

Bereid de vinaigrette met olijfolie, samen met een paar druppels balsamicoazijn, zout en peper. Hak de verse kruiden met de hand fijn en voeg te toe aan de dressing.

Sprenkel de vinaigrette over de afgekoelde asperges gemengd met de aardbeien of rode radijsjes.

Als finishing touch voeg je een paar schilfers Parmezaanse kaas toe.

Eet smakelijk!

Verkeerde voeding kan klachten veroorzaken

Wist je dat het immuunsysteem IgG-antilichamen kan produceren als je verkeerde voeding nuttigt? Deze IgG-antilichamen kunnen leiden tot ontstekingsprocessen in je lichaam. Je merkt vaak pas na enkele dagen dat je klachten of symptomen ervaart, dit maakt het ontzettend moeilijk om de mogelijke ”trigger food” te achterhalen. Gelukkig kan de ImuPro test je helpen om jouw trigger food te vinden?

Bestel de ImuPro Complete test en ontvang een persoonlijk rapport, aanbevelingen en lekkere recepten!