Wat is Blue Monday?

Blue Monday is een term die wordt gebruikt om de derde maandag van januari aan te duiden als de meest depressieve dag van het jaar.

Wat is depressie?

Depressie is een ernstige mentale gezondheidsstoornis die miljoenen mensen wereldwijd treft. Het wordt gekenmerkt door gevoelens van verdriet, hopeloosheid en verlies van interesse in activiteiten die eerder plezierig waren. Depressie kan ook fysieke symptomen veroorzaken, zoals vermoeidheid, veranderingen in eetlust en slaapstoornissen.

Hoewel de oorzaken van depressie complex zijn en kunnen variëren per persoon, bestaan er enkele gemeenschappelijke risicofactoren zoals een familiegeschiedenis van depressie, een traumatische gebeurtenis, een chronische ziekte en bepaalde medicijnen.

Depressie wordt vaak behandeld met een combinatie van therapie en medicatie. Cognitief-gedragstherapie (CGT) is een veelgebruikte vorm van therapie die individuen helpt om negatieve denkpatronen te identificeren en te veranderen die bijdragen aan hun depressie. Antidepressiva kunnen ook effectief zijn bij het beheersen van de symptomen van depressie.

Het is belangrijk om te weten dat depressie een behandelbaar is en met de hulp van een professional in de geestelijke gezondheidszorg, kunnen individuen herstellen en hun vermogen om van het leven te genieten terugwinnen.

NeuroSpot test bij depressie en stressklachten

Met onze unieke NeuroSpot test is het mogelijk om depressie aan te tonen. Depressie is een van de meest voorkomende klachten bij chronische stress en zelfs burno-out. De NeuroSpot analyse kan bij een groot scala aan klachten worden toegepast. Het is van belang om op tijd aan de bel te trekken en jouw neurotransmitters en hormonen te testen op een goede betrouwbare manier. De NeuroSpot rapportage biedt handvaten om stress te verminderen en ergere klachten, zoals een depressie en burn-out, te voorkomen.