Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Kcal per portie

Dit recept bevat 562kcal per portie

Ingrediënten

De ingrediënten die nodig zijn voor de pittige rijstsalade, zijn:

  • 70 gram rijst
  • 1 middelgroot/groot ei
  • 190 gram magere yoghurt (0,1% vet)
  • 5 gram bouillonpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram prei
  • 35 gram selderijstengels
  • een chilipeper
  • 50 gram maïs, uit blik
  • 105 gram champignons
  • 40 gram feta kaas
  • Peper, zout, komijn, kerriepoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Kook de eieren hardgekookt en pel ze daarna.
  3. Meng de yoghurt met zout, peper, komijn, bouillonpoeder en kerriepoeder.
  4. Pers een teentje knoflook en voeg toe aan de yoghurt.
  5. Maak de prei en selderij schoon en snijd in dunne plakjes.
  6. Snijd de chili in dunne reepjes.
  7. Laat het blikje maïs uitlekken.
  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  9. Snijd de eieren en feta in blokjes.
  10. Combineer alle ingrediënten in een kom en meng. Laat het geheel 2 uur intrekken voor het serveren.