Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

 

Kcal per portie

Dit recept bevat 562kcal per portie

 

Ingrediënten

De ingrediënten die nodig zijn voor bulgur met groenten, zijn:

  • 270 gram tomaten
  • 75 gram bulgur
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 200 gram snijbiet
  • 160 milliliter sojamelk
  • 110 gram roomkaas (mager)
  • 25 gram ui (ongeveer ¼ van een middelgrote ui)
  • 1 handvol bieslook
  • Peter, zout

 

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui(en) fijn en fruit ze met olie in een pan glazig.
  2. De bouillon aan de kook brengen en de bulgur toevoegen en 20 minuten afgedekt op lage temperatuur laten sudderen.
  3. Maak de snijbieten schoon en snijd vervolgens in dunne reepjes.
  4. Snijd de tomaten in blokjes.
  5. Verwarm de snijbiet, tomaten en sojamelk in een steelpan en laat afgedekt koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Hak de bieslook fijn en meng met de roomkaas en serveer naast de groenten samen met de bulgur.