ImuPro voedselallergie IgG test

Heb je last van klachten die maar niet weggaan? Het probleem zou dan mogelijk bij een IgG-voedselallergie (type-III) kunnen liggen. Het kenmerkende van dit soort overgevoeligheden op voeding is dat de symptomen vaak vertraagd optreden na het nuttigen van een bepaalde ‘’trigger’’ voedingsmiddel. Het kan zelfs zijn dat de symptomen pas uren of zelfs dagen na het nuttigen van zo’n voedingsproduct op komen zetten.

Maar weet jij dan nog welk voedingsmiddel de boosdoener is geweest? Dat is natuurlijk erg lastig te achterhalen. Gelukkig kan een betrouwbaar diagnostische test en voedingsconcept helpen: ImuPro.

ImuPro voedselallergie IgG testen

 

VicoBlue is het officiële verkooppunt van de ImuPro onderzoeken. Bestel snel en betrouwbaar online in onze webshop.

ImuPro IgG voedselallergie testen

ImuPro is een concept dat een geavanceerde en betrouwbare bloedanalyse voor IgG-voedselallergieën combineert met persoonlijke richtlijnen na de test. Vaak wordt een IgG-voedselallergie onderzoek verward met een voedselintolerantie test. Maar wat is dan een voedselintolerantie test?

Verschil met een voedselintolerantie test

Het typerende van voedselintolerantie testen is dat ze vaak gemeen hebben dat suikers (zoals fructose, lactose of histamine) niet op de juiste manier kan worden omgezet en dit kan leiden tot voornamelijk darm-/buikklachten. De onderzoeken die bij een voedselintolerantie worden ingezet zijn:

 • Challenge test
 • Ademtest
 • In sommige gevallen genetische onderzoeken

Verwar de ImuPro dan ook niet meer een voedselintolerantie onderzoek. De ImuPro is een IgG-voedselallergie (type-III) test, dat ook wel voedselovergevoeligheid onderzoek wordt genoemd.

Betrouwbaar onderzoek op voedingsreacties

De ImuPro is ontwikkeld door R-Biopharm AG, marktleider op het gebied van diagnostische onderzoeken en voedselonderzoeken. R-Biopharm AG heeft als een van de eerste ondernemingen succesvol de IVDR certificering behaald. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een certificering voor ISO 9001:2015, DIN EN ISO 13485:2016 en richtlijn 98/79/EG betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek. Dit maakt R-Biopharm een van de weinige mondiaal actieve ondernemingen die momenteel gecertificeerd zijn volgens deze vier normen.

ImuPro staat ook bekend als de gouden standaard voor IgG onderzoeken op vertraagde voedselallergieën

Dit komt omdat het overtuigend concept is voor tevreden cliënten en medisch succes. Hieronder een overzicht van de kwaliteiten van ImuPro:

 • Verbeterd concept ontwikkeld op basis van honderdduizenden patiëntengevallen en ervaringen van artsen.
 • Concept gebaseerd op 3 fasen; eliminatie, provocatie, rotatie.
 • Helpt de patiënt om zijn persoonlijke voedingsmiddelen te vinden waarop men reageert.
 • Resultaten zijn zeer gepersonaliseerd.
 • Het ImuPro-concept omvat de sleutel om ondervoeding te vermijden: rotatie van alle getolereerde voedingsmiddelen;
  • gevarieerd dieet met alle noodzakelijke microvoedingsstoffen en vermijdt eentonigheid.
  • helpt om onbedoelde voedingsfouten te vermijden (de richtlijnen geven in detail aan welke producten verborgen kunnen zitten in welke verwerkte voedingsmiddelen).
  • helpt het ontstaan van nieuwe IgG-reacties te voorkomen.
 • Wordt op dit moment toegepast in meer dan 30 landen.

Belangrijk: ImuPro test niet op klassieke voedselallergie IgE (type-I) of intoleranties, zoals lactose, fructose en histamine. Lees onze blog over de verschillen tussen deze allergieën.

Bij welke klachten/symptomen kan de ImuPro mogelijk helpen?

De ImuPro kan helpen bij de volgende symptomen:

 • Darm-/buikklachten: opgeblazen gevoel, diarree, misselijkheid, Ziekte van Crohn (bron: https://imupro.com/igg-food-allergy/symptoms/crohns-disease/) , Prikkelbare Darmsyndroom (bron).
 • Hoofdpijnen: Hoofdpijn, migraine (bron).
 • Gewichtsproblematiek: obesitas en overgewicht (bron).
 • Huidproblemen: Atopische dermatitis-achtige huidproblemen, psoriasis, eczeem.

Welke ImuPro onderzoeken zijn er?

VicoBlue is het offciële verkooppunt van de ImuPro onderzoeken. De onderzoeken worden uitgevoerd bij het officiële ImuPro laboratorium voor Nederland en België. LHM Diagnostiek. Bij VicoBlue kun je de volgende testen bestellen:

 • ImuPro Basic: Test op 90 meest voorkomende voedingsmiddelen
 • ImuPro Vegetarisch: Test op 90 voedingsmiddelen, maar dan vegetarisch
 • ImuPro Complete: De meest complete test, test op 270 IgG-reacties. Naast persoonlijke resultaten ontvang je ook recepten.

Klik hier voor een patiënten brochure en de geteste voedingsmiddelen per test.

Afhankelijk van je voorkeur kunt je een afnamekit bestellen voor de vingerprik of een intraveneuze bloedafname.  Nadat je het bloedmonster hebt afgenomen, stuur je jouw monster naar het laboratorium samen met het inzendformulier. Na ongeveer 2 weken ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht vanuit het laboratorium waarmee je het resultaat kan downloaden.

Benieuwd naar een van de ImuPro onderzoeken? Bestel de testen dan online bij het officiële verkooppunt VicoBlue!