Reviews voedselallergie test (IgG) ImuPro

Onze voedselallergie IgG thuistest is de meest populaire thuistest onder onze klanten. In onderstaande blog vertellen we je graag meer over deze test en delen we enkele ervaringen van onze klanten met je.

Voedselallergie test

Een voedselallergie treedt op wanneer het immuunsysteem van het lichaam een abnormale reactie vertoont op eiwitten die aanwezig zijn in specifieke voedingsmiddelen. Het spijsverteringsproces begint in de dunne darm, waar voedsel wordt afgebroken tot kleine eiwitten en micronutriënten. Deze kleine eiwitten en voedingsstoffen passeren de darmwand en worden in de bloedbaan opgenomen, waar ze essentiële functies in het lichaam vervullen. Bij voedselallergieën worden deze eiwitten echter door het immuunsysteem als potentiële bedreigingen herkend. Het lichaam reageert door specifieke antistoffen te produceren, wat resulteert in een immuunreactie. Deze reactie op voedingseiwitten staat bekend als een voedselallergie.

Naar de huisarts?

Bij een bezoek aan de huisarts of in het ziekenhuis wordt doorgaans getest op klassieke voedselallergieën, die ook wel bekendstaan als type-I allergieën. Bij dit type voedselallergie treden de symptomen meestal snel op na het nuttigen van het desbetreffende voedsel. In reactie hierop worden antistoffen, genaamd immunoglobuline type E (IgE), geproduceerd tegen eiwitten in dat voedsel. Deze IgE-antistoffen hebben een direct effect en leiden tot de afgifte van een stof genaamd histamine. Histamine communiceert met het lichaam en kan onmiddellijk leiden tot symptomen zoals zwelling, jeuk, roodheid, braken, misselijkheid, of zelfs in zeldzame gevallen een anafylactische reactie.

Vertraagde voedselallergie

Naast de klassieke voedselallergieën, bekend als type-I allergieën, bestaat er ook zoiets als een vertraagde voedselallergie, ook wel aangeduid als type-III allergie. Het onderscheidende kenmerk van dit type allergie is dat de symptomen pas vele uren of zelfs dagen na het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen optreden. Dit maakt het vaak een uitdaging om precies te achterhalen welk voedsel de klachten veroorzaakt.

Een vertraagde voedselallergie wordt doorgaans geassocieerd met een fenomeen genaamd een doorlaatbare darmwand, wat ook wel bekendstaat als een “lekkende darm.” In dit geval komen voedingseiwitten nog niet volledig afgebroken in de bloedbaan terecht. Als gevolg hiervan activeren immuuncellen in de dunne darm de productie van specifieke immunoglobuline type G-antistoffen (IgG) tegen deze voedingseiwitten. IgG-antistoffen binden vervolgens aan de voedingseiwitten en vormen zogenaamde immuuncomplexen. Deze immuuncomplexen kunnen zich ophopen in weefsels en leiden tot een lichte ontsteking, bekend als een laaggradige ontsteking.

Klachten die verband houden met een chronische laaggradige ontsteking omvatten onder andere diarree, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, vermoeidheid en gewrichtspijn. Het begrijpen van vertraagde voedselallergieën, door bijvoorbeeld het uitvoeren van de ImuPro test, is van cruciaal belang voor het effectief behandelen en beheren van deze aandoening.

Wat vinden onze klanten van de test?

“Ik voel me weer mijzelf.

De test heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Mijn brede scala aan klachten waaronder; darmklachten, extreme vermoeidheid, onzuivere huid, verminderde weerstand en brain-fog zijn enorm verminderd en sommige zelf volledig verdwenen. Het was voor mij een enorme eye-opener hoe ons voedingspatroon onze gezondheid beïnvloed. Een helder en uitgebreid persoonlijk advies om zo de stap naar verandering toegankelijk te maken. Fantastisch!”

N.D. (vrouw) geplaatst 13-10-2023 – voedselallergie IgG-test 90 voedingsmiddelen (ImuPro)


“Mooi uitgebreid verslag van uitslag!

Keurig overzichtelijk in kaart gebracht wat de uitslag is.
Daarbij gelijk een heel rapport met de mogelijkheden, qua voeding en een lijst met producten/ voedingsstoffen, die je beter kunt vermijden.”

J.H. (man) geplaatst 31-10-2022 – voedselallergie IgG-test 90 voedingsmiddelen (ImuPro)


“Ik ben blij dat ik deze test heb gedaan! Heeft me goed inzicht gegeven in waar ik klachten door kreeg. Daarnaast bevestigde het eerder (in het ziekenhuis) geteste reacties. Ik heb mijn voeding aangepast aan de hand van het advies en het heeft direct effect gehad.

Het enige wat ik lastig vond was dat ik de afname zelf deed en het vullen van de vier rondjes me best veel moeite kostte met het kleine vingerprikje. Ik denk daarom dat bloed laten afnemen de extra kosten wel waard is.”

Y.H. (vrouw) geplaatst 08-03-2023 – voedselallergie IgG-test 90 vega voedingsmiddelen (ImuPro)


“My experience with the service help-desk through both email and phone call has only been positive. Even during some of the more busy and less-staffed times (the summer), I’ve been able to get through to the staff quite easily and the help they provided me is more than sufficient. If promises were made about delivering a detailed response/research or question, I would receive that in no less than two business days. To me, that is good service, especially considering the quality and reliability of the outcome. Not to mention, the staff were not only friendly and understanding through all of my interactions with them.”

L.O. (vrouw) geplaatst 05-09-2023 – voedselallergie IgG-test 270 voedingsmiddelen (ImuPro)


“Iedereen met de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom zou deze test moeten doen.
Iedere huisarts en MLD-arts zou moeten weten dat deze test bestaat.
De test maakt eenvoudig en snel helder voor welke van de 270 voedingsstoffen je gevoelig bent.
Na jaren medische onderzoeken zonder resultaat en uitproberen, nu eindelijk duidelijke handvatten om klachten te reduceren.
De uitslag van de test geeft ook een duidelijk advies welke stoffen vermeden moeten worden.
Ik volg het rotatie dieet niet, dat is praktisch niet te doen, alleen vermijden van voedingstoffen heeft ook resultaat. Het duurt alleen langer.”

G. (man) geplaatst 24-03-2023 – voedselallergie IgG-test 270 voedingsmiddelen (ImuPro)

Heb je ook een test gedaan? Wij zijn benieuwd wat jouw ervaringen zijn

Als je ook een van de voedselallergie IgG-test heeft gedaan, moedigen we je aan om jouw eigen review achter te laten. Jouw feedback is waardevol voor ons en helpt anderen een weloverwogen beslissing te nemen. Klik hieronder op de link om direct een review te schrijven (scroll dan helemaal door naar beneden):