Ontdek onze voedselallergie IgG test die jou kan helpen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom je klachten zoals jeuk en huidirritatie blijven terugkeren, zelfs als je gezond voedsel consumeert? De sleutel tot begrip ligt in vertraagde voedselallergieën. Waarschijnlijk ben je al naar de huisarts geweest met je klachten en heb je misschien een allergietest uitgevoerd. Deze allergietest toont aan of je last hebt van een directe voedselallergie waar de klachten direct na het eten van bepaald voedsel optreden.

Bij een vertraagde voedselallergie, ook wel een voedselovergevoeligheid of zelfs voedselintolerantie genoemd, treden de klachten uren of dagen later pas op. Het is zoals de naam al zegt; een vertraagde immuunreactie. De klassieke en een vertraagde voedselallergie zijn twee afzonderlijke processen in het lichaam en kunnen dan ook niet op dezelfde manier getest worden.

Een vertraagde voedselallergie wordt veroorzaakt door IgG-antistoffen. Wij testen met onze voedselallergie test de aanwezigheid van deze IgG-antistoffen (IgG1,2,3 en 4) tegen bepaalde voedingsmiddelen. Zo kun jij erachter komen welke voeding de trigger is van jouw klachten.

Jouw voedingspatroon

Voedsel dat je eet kan invloed hebben op je huid.  Je voedingspatroon kan een grote rol spelen in de oorzaak van diverse huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of acne. Vaak zijn jouw darmen de onderliggende oorzaak. Normaal wordt voeding dat je eet steeds verder verkleind in het spijsverteringskanaal. In de dunne darm worden deze zogenaamde micronutriënten door de darmwand heen verplaatst zodat deze in het bloed terecht komen en hun werking kunnen doen in jouw lichaam. Als er problemen ontstaan in de doorlaatbaarheid van de darmwand in de dunne darm, door bijvoorbeeld stress, medicatie, infecties, of een verstoorde darmflora, zal de verplaatsing eiwitten uit voeding in het bloed niet goed verlopen. Jouw lichaam kan deze eiwitten zien als bedreigend en een immuunreactie starten. Deze reactie kan lokaal in het lichaam klachten veroorzaken, zoals bij de huid. Wist je dat de darmflora rechtstreeks in verbinding staat met de huid?

Verander je voedingspatroon, raak je dermatitis of eczeem kwijt en krijg weer een gezonde en stralende huid door de juiste voeding te eten!

Het toepassen van de test voor vertraagde voedselallergie kan je helpen om erachter te komen of je huidproblemen door voeding worden veroorzaakt en welke voedingsmiddelen mogelijk bijdragen aan jouw huidklachten.

Bron: klik hier.