Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

Kcal per portie
Dit recept bevat 595kcal per portie

Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor dit groentegerecht, zijn:

  • 65 gram zalm
  • 120 gram pasta naar keuze (glutenvrije pasta of rijst mogelijk)
  • 130 gram tomaten
  • 30 gram ui
  • 15 gram geraspte kaas, light
  • Zout, peper, mosterdzaad, Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kruid de zalm met peper en zout en voeg wat mosterd toe.
  3. Snijd de tomaten en ui in blokjes. Bak de ui krokant in hete olie en voeg daarna bij de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de vis in een ovenschaal en voeg de tomaten/uien toe.
  5. Bestrooi met gemengde kruiden en kaas. Bak vervolgens een half uur in de oven.
  6. Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar en serveer samen met de gebakken vis en groenten.

Tip: groente kunnen naar smaak worden toegevoegd. Bijvoorbeeld broccoli, bloemkool of wortelen. Kook de groente (net niet) beetgaar en voeg deze de laatste 10 minuten aan de ovenschaal met zalm toe.