Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 30 minuten

Kcal per portie
Dit recept bevat 490kcal per portie

Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor de garnalencocktail met noedels zijn:

  • 50 gram glasnoedels
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk gember (middel-groot)
  • ½ paprika
  • ½ mango
  • ½ bos lente ui
  • 5 á 6 gamba’s
  • 3 eetlepels limoensap
  • 5 milliliter sojasaus (glutenvrije variant mogelijk)
  • Verse blaadjes basilicum (garnering)
  • Snufje Chinese five-spice kruiden
  • Snufje suiker
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Plaats de glasnoedels in een kom warm water tot deze zacht zijn en laat vervolgens uitlekken.
  2. Schil de knoflook, gember en mango
  3. Snijd de knoflook, gember, mango, paprika en lente ui julienne (dunne reepjes)
  4. Verhit in een beetje olie in een wokpan de knoflook, gember, suiker, five-spice kruiden en gamba’s gedurende 3-4 minuten al roerend op hoog vuur.
  5. Breng op smaak met de sojasaus, zout en peper en meng voeg de noedels toe.
  6. Voeg de paprika, mango, groene ui en limoensap toe.
  7. Laat het geheel afkoelen en serveer me verse bailicum.