De volgende hygiëne tips kunnen bijdragen aan gezellige en vooral zorgeloze BBQ-avonden:

Handen wassen

Het is belangrijk om niet alleen vooraf maar ook tussendoor je handen goed te wassen.

Rauw vlees

Raak rauw vlees niet met je handen aan maar gebruik een tang of vork. Houd het gereedschap dat gebruikt wordt voor rauw vlees apart van ander gereedschap. Tracht daarnaast contact tussen rauw vlees en andere etenswaren te vermijden, om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Temperatuur

Als de temperatuur van rauw vlees en mayonaise te hoog oploopt kunnen ze prima als voedingsbodem voor Salmonelle en E. Coli bacteriën dienen. Gebruik koelelementen of ijs om de producten koel te houden. Je kan ook kiezen voor sauzen en dressing op basis van olie en azijn in plaats van mayonaise.

Bewaren

Bewaar rauw BBQ-vlees niet te lang maar grill het gelijk met voldoende temperatuur. Ook in de koelkast is rauw vlees niet lang houdbaar. Heb je iets over en wil je het bewaren, raden we aan om bacteriekolonies te voorkomen, het vlees weer eerst te verhitten alvorens het te eten.

 

Bron: ImuPro