Voor jouw vitaliteit

Eerst leggen we je graag uit waar wij voor staan. VicoBlue staat voor vitaliteit, cooperate (samen) en Blue vanuit de blauwe zones. Wij zijn van mening dat leefstijl een toenemende en belangrijke rol speelt in onze algehele gezondheid. Door te streven naar een gezonde leefstijl kun je jouw energieniveaus verhogen, jouw immuniteit versterken, jouw algehele welzijn verbeteren en de kans op het ontwikkelen van chronische ziekten verminderen.

Het belangrijkste daarin is dat wij een gezondere samenleving willen creëren zodat je je niet alleen fitter en vitaler voelt, maar ook zodat je gezond ouder wordt. Dit heeft enorm veel voordelen voor de samenleving. Zo zal er minder snel intensieve zorg nodig zijn en blijven de structurele bezoekjes aan de huisarts hopelijk uit. Op deze manier kunnen we het zorgsysteem in Nederland verduurzamen en creëren we meer rust en ruimte voor deze sectoren en alle werknemers.

Natuurlijk is het ook voordelig voor jou als je gezond ouder wordt. Zo kun je langer genieten van het leven en wordt je minder snel beperkt door gezondheidsklachten. Natuurlijk zullen er altijd wel bepaalde ziektebeelden blijven, maar een gezonde leefstijl en gezonde keuzes zullen zeker een positieve invloed hebben op het verloop en het ontstaan van deze ziektes. Een groot voorbeeld hiervan is roken en het verhoogde risico op het ontwikkelen van kanker, of juist het binnen krijgen van omega-3 vetzuren en het verlaagde risico op hart en vaatziektes.

De gezondheidsdriehoek

Bij VicoBlue willen we dus niet op de stoel van de huisarts of de professional gaan zitten, maar proberen we je te helpen om te werken aan gezonde gewoontes. Dit doen wij door gezondheidsconcepten en laboratoriumtesten aan te bieden die volledig focussen op leefstijlveranderingen. Deze testen en concepten staan bekend onder de noemer ‘gepersonaliseerde adviezen’. Wij bieden niet alleen een test aan, maar geven geheel gepersonaliseerd, afgestemd op jou, een voedings-, bewegings- of mindsetadvies.

Dit brengt ons bij de gezondheidsdriehoek. Wij geloven dat je de volgende drie elementen in balans moet hebben om te kunnen werken aan een evenwichtig en gezonde leefstijl:

  1. Voeding: Een gebalanceerd dieet voorziet het lichaam van de nodige voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een goede werking van alle lichaamsfuncties. Het helpt het immuunsysteem te versterken, vermindert het risico op chronische ziekten zoals hartziekten en diabetes, en bevordert een gezond gewicht.
  2. Beweging: Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor het behouden van een gezond lichaamsgewicht, het versterken van spieren en botten, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en het verminderen van stress. Het kan ook de stemming verbeteren en het risico op depressie en angst verminderen.
  3. Mindset: Een positieve mindset en mentale gezondheid zijn net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Het cultiveren van een positieve kijk op het leven, het omgaan met stress op een gezonde manier, het hebben van veerkracht en het ontwikkelen van coping-strategieën kunnen allemaal bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Integrale aanpak, we laten je niet hangen

Nu je meer weet over onze gezondheidsdriehoek, leggen we graag ons concept aan je uit. Wij vinden het belangrijk dat je als consument/cliënt goed begeleid wordt bij jouw testresultaten. Vandaar dat wij niet zo maar een testaanbieder zijn. Samen met ons diagnostisch laboratorium en onze aangesloten erkende zorgprofessionals creëren wij een all-round begeleidingsplatform voor jou.

  1. Wat is jouw doel? De allerbelangrijkste stap zet je zelf: je moet namelijk voor jezelf nagaan wat jouw gezondheidsdoelen zijn. Wil je bijvoorbeeld afvallen, wil je meer energie, wil je positiever denken of heb je specifieke symptomen of klachten waar je vanaf wilt.
  2. Bestel de test die bij jouw doel past. Via onze website krijg je heel veel informatie over welke test bij jouw doelen past. Weet je het nu nog steeds niet? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen. Samen met onze BIG-geregistreerde arts, master geschoolde wetenschappers en groot netwerk aan zorgprofessionals kunnen we je op de goede weg helpen.
  3. Neem de test af. Al onze testen zijn medisch verantwoord met een CE-keurmerk waardoor je de afname eenvoudig thuis kunt doen. Je stuurt het monster kosteloos naar ons laboratorium op.
  4. Ontvang jouw persoonlijke testresultaten. Je ontvangt van ons een beveiligde mail waarin de testresultaten te vinden zijn. Dit is altijd een leefstijladvies afgestemd op jouw situatie en jouw lichaam en resultaten.
  5. Boek jouw coaching sessie met een van onze VicoBlue Coaches. Nadat je jouw resultaten hebt bekeken krijg je de mogelijkheid om kosteloos 1 coaching sessie te boeken met een van onze opgeleide en gecertificeerde coaches. Zij kunnen je helpen de resultaten te begrijpen en alvast een eerste start te maken met jouw advies.
  6. Gebruik de VicoBlue App. Met onze app kun je eenvoudig jouw dagelijkse voeding en beweging bijhouden. Ook vind je er talloze voedingsproducten, work-outs, en mindset-oefeningen zoals Yoga.

 

Wil jij ook weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier ons stappenplan en bekijk hier onze testen.