Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

Kcal per portie

Dit recept bevat 564kcal per portie

Ingrediënten

De ingrediënten die nodig zijn voor varkensfilet met Griekse salade, zijn:

  • 385 gram aardappelen/aardappelschijfjes
  • 100 gram varkensfilet
  • Plantaardige olie
  • 55 gram lente ui
  • 110 gram groene sla
  • 90 milliliter groentebouillon
  • 1 middelgroot/groot ei
  • Sap van 1 citroen
  • 5 gram suiker
  • Zout, peper, dille

Bereidingswijze

  1. Bak de sla kort met een beetje dille, voeg dan de groentebouillon toe.
  2. Laat alles een paar minuten sudderen tot de sla zacht wordt en voeg dan het vlees toe.
  3. Bak de aardappelschijfjes tot ze krokant zijn/kook de aardappelen tot deze gaar zijn
  4. Breek het ei in een kom en voeg de citroensap toe. Klop alles op.
  5. Haal nu het vlees en de salade uit de pan op een bord. Voeg het vocht uit de pan toe aan het eimengsel en meng alles. Verwarm de saus in een pan tot hij dikker wordt. Breng hem op smaak met suiker, zout en peper. Giet de saus over het vlees en serveer alles samen met de aardappelen.