Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 60 minuten.

Kcal per portie

Dit recept bevat 564kcal per portie

Ingrediënten

De ingrediënten die nodig zijn voor moussaka met gehakt, zijn:

  • 320 gram aardappelen
  • 265 gram aubergine
  • 105 gram gehakt (kan ook met vegetarisch gehakt)
  • 160 gram ui
  • 215 gram tomatenpuree
  • 10 gram smeltkaas (kan ook met vegan smeltkaas)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dikke plakken.
  2. Schil de aardappelen en kook ze.
  3. Verhit de olie in een pan en voeg de aubergineplakken toe tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  4. Giet de gekookte aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in 1 cm dikke plakken.
  5. Snijd de uien fijn en fruit ze in een pan.
  6. Voeg vervolgens het gehakt toe aan de uien en bak mee.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Verwarm de oven voor op 175°C.
  9. Bestrijk het gebakken vlees met 2 eetlepels tomatenpuree.
  10. Leg nu de ingrediënten in lagen in een ovenschaal: eerst een laag aardappelen, dan wat aubergineplakken en dan een laag het rundvlees en zo verder. Strooi de resterende tomatenpuree en de geraspte kaas erover en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.