Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

Kcal per portie

Dit recept bevat 555kcal per portie

Ingrediënten

De ingrediënten die nodig zijn voor kalkoen pitabroodjes, zijn:

  • 60 gram kalkoenschnitzel
  • 5 gram olijfolie
  • een snufje chilivlokken
  • 1 een paar takjes tijm
  • 1 paar takjes rozemarijn
  • 2 pitabroodjes
  • 25 gram ui (ongeveer ¼ van een middelgrote ui)
  • 45 gram komkommer
  • 45 gram tomaten
  • 15 gram kaas, light (17% absoluut vet)
  • 45 gram magere yoghurt (0,1% vet)
  • 25 gram zure room
  • een teentje knoflook
  • Peper, zout

Bereidingswijze

  1. Was en dep de kalkoen droog en snijd in dunne reepjes.
  2. Meng olijfolie, zout, peper, chili, tijm en rozemarijn.
  3. Marineer het vlees hierin gedurende 30 minuten.
  4. Bak de pita volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de groenten en de kaas in kleine stukjes.
  6. Bak de kalkoen in een pan zonder toevoeging van olie goudbruin.
  7. Meng yoghurt, zure room en uitgeperste knoflook. Breng alles op smaak met zout en peper.
  8. Vul pitabroodjes met vlees, kaas en groenten.
  9. Serveer met yoghurtsaus.