Jouw persoonlijke gezondheidscheck
Het meten van parameters die de functie van enkele vitale organen in kaart kan brengen is belangrijk voor het screening van de gezondheid. Hoe staat het met je cholesterol? Hoe ziet jouw bloedbeeld eruit? Werken jouw lever en nieren nog goed? In het kader van preventie van bepaalde ziektes en aandoeningen is het goed om afwijkingen in deze parameters tijdig te constateren. Een gezondheidsscreening met behulp van jouw persoonlijke gezondheidscheck bevat een uitgebreide bloedtest die met regelmaat kan worden uitgevoerd om een status van jouw vitale organen en functies in kaart te brengen.
Ook is de gezondheidsscreeningen een test die kan worden uitgevoerd als je last hebt van bepaalde klachten waarvan de oorzaak nog onbekend is. Met deze test zou je erachter kunnen komen vanuit welke hoek de klachten ontstaan.
Gezondheidstest
De check-up gezondheid in 3 stappen

Na het bestellen van de testen versturen wij deze binnen 24 uur gratis naar het adres

Maak eenvoudig een bloedafnameafspraak bij jou in de buurt

Ontvang jouw persoonlijke testresultaten vanuit het laboratorium binnen slechts 2 weken
De Check-up voor jouw gezondheid uitgelegd in 7 stappen
Ademhalingsstelsel: Dit is het organensysteem dat verantwoordelijk is voor de gaswisseling tussen zuurstof en koolstofdioxide. Dit proces is bekend als ademen.
Afweerstelsel/immuunsysteem: Dit is het geheel aan biologische processen dat dient als beschermingsmechanisme van het lichaam. Het zorgt ervoor dat lichaamsvreemde stoffen en bacteriën, virussen en parasieten worden aangevallen.
Aminozuren: Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zijn onder andere van essentieel belang voor het herstellen en opnieuw opbouwen van lichaamscellen.
Aneurysma: Bij een aneurysma is een deel van een bloedvat verwijd waardoor bloedingen in het lichaam kunnen ontstaan.
Apolipoproteine B (ApoB): Dit is een apolipoproteïne dat onderdeel is van LDL die cholesterol en vetdeeltjes naar de weefsels vervoeren.
Beenmerg: Beenmerg is weefsel dat aanwezig is aan de binnenkant van de botten en zorgt voor de aanmaak van verschillende soorten bloedcellen.
Bewegingsstelsel: Dit is het geheel van weefsels en organen die betrokken zijn bij de beweging, denk aan spieren en het skelet.
Bloedarmoede: Dit wordt ook wel anemie genoemd en ontstaat wanneer er een te laag gehalte van rode bloedcellen in het lichaam is. Een ijzertekort of een tekort aan hemoglobine kan één van de oorzaken van bloedarmoede zijn.
Bloedplaatje: Bloedplaatje worden ook wel trombocyten genoemd en zijn belangrijk voor de bloedstolling.
Cel: Een cel is het kleinste onderdeel van een organisme die alle genetische informatie bevat.
Elektrolyten: Dit is een chemische verbinding tussen twee polen die opgelost in het bloed of weefsel voorkomt.
Enzym: Enzymen zijn eiwitten die als hulpstof dienen voor allerlei biochemische processen. Mensen, maar ook planten en dieren, hebben veel enzymen in hun lichaam. Je gebruikt bijvoorbeeld enzymen bij de vertering van voedsel om grote koolhydraten in kleinere stukjes te knippen, zodat deze vervolgens in het lichaam opgenomen kunnen worden.
Galbuis, -blaas en gal: De galblaas is een peervorming orgaan dat achter de lever ligt. Het orgaan is verbonden met de lever via de galbuis. De galblaas slaat gal op. Dit kan worden afgescheiden van de galblaas en in de dunne darm terecht komen om zo de vertering van vetten te optimaliseren.
Geelzucht: Dit is een verschijnsel of symptoom waarbij de huid en/of het oogwit geel kleurt.
Glomerulus: Dit is een groepje capillairen omgeven door een kapsel (het kapsel van Bowman) in de nieren. De druk waarmee bloed uit de haarvaten van de glomerulus wordt geperst vormt de filtratie waarmee water en stoffen uit het bloed worden gehaald en in het kapsel van Bowman terecht komen.
Glucose: Dit is een suiker die behoort tot de koolhydraten. Het dient als energiebron voor het lichaam.
Glycogeen: Glycogeen is een meervoudige vorm van glucose dat in de lever wordt opgeslagen. In de lever kan glycogeen worden omgezet tot glucose.
Haarvaten: Haarvaten worden ook wel capillaire bloedvaten genoemd. Dit zijn de vertakkingen van de aderen die uitkomen bij organen en weefsels en die dienen als uitwisselingspunt.
Hart- en bloedvatenstelsel: Dit is het systeem van bloedvaten waardoor het bloed met daarin belangrijke cellen en stoffen door het lichaam getransporteerd worden.
Hartinfarct: Bij een hartinfarct raakt een bloedvat van het hart verstopt. Een deel van het hart raakt beschadigd doordat het niet genoeg zuurstof meer krijgt.
HDL: Dit zijn deeltjes in het bloed die zorgen voor het transport van cholesterol van het bloed naar de lever.
Hematocriet: Dit is het volume van het bloed dat door de rode bloedcellen wordt ingenomen.
Hemoglobine: Hemoglobine is een eiwit dat het transport van zuurstof in het bloed verzorgt. Rode bloedcellen bestaan voor 1/3e uit hemoglobine. IJzer in hemoglobine heeft bloed zijn rode kleur.
LDL: Dit zijn deeltjes in het bloed die zorgen voor het transport van cholesterol van de lever naar de weefsels.
Lipoproteïne: Dit is een verbinding van eiwitten en vetten waardoor vetdeeltjes ontstaan die wel oplosbaar zijn in water.
MCH: Dit staat voor ‘mean corpuscular hemoglobin’ en staat voor de gemiddelde hoeveelheid hemoglobine in de rode bloedcel.
MCHC: Dit staat voor ‘mean corpuscular hemoglobin concentration’ en staat voor de concentratie hemoglobine in de rode bloedcellen.
MCV: Dit staat voor ‘mean corpuscular volume’ en staat voor de grootte van de rode bloedcel.
Molecuul: Een molecuul is het kleinste deeltje van een stof. Het is opgebouwd uit atomen die via chemische verbindingen met elkaar verbonden zijn.
Orgaan: Een orgaan is een geheel van weefsels met een of meerdere functies. Voorbeelden van organen zijn de lever, de nieren, het hart, de hersenen, de schildklier etc.
Pathogeen: Een pathogeen is een ziekteverwekker die het immuunsysteem activeert. Denk aan bacteriën, schimmels en virussen.
Spijsvertering/metabolisme: Metabolisme is een ander woord voor de stofwisseling. Dit is een reeks van processen waarbij de omzetting van voedingsstoffen plaatsvindt. Hierbij komt energie vrij die gebruikt wordt als brandstof voor het lichaam.
Triglyceriden: Triglyceriden zijn een type vet, of lipiden, die worden gebruikt als bron en opslagplaats van energie in het lichaam.
Urinair stelsel: Dit bestaat uit de nieren, nierbekken, urineleiders, de blaas en de plasbuis.
Voorurine: Bloedplasma dat onder invloed van de bloeddruk in het kapsel van Bowman wordt geperst.
Weefsel: Een weefsel is een geheel van cellen met onderlinge gelijke of vergelijkbare functies. Voorbeelden van weefsels zijn bindweefsel, vetweefsel en bloed.
Witte bloedcellen: Witte bloedcellen worden ook wel leukocyten genoemd en zijn de bloedcellen met een celkern. Witte bloedcellen zijn belangrijk in de immuunrespons. Enkele voorbeelden zijn neutrofielen, monocyten en macrofagen.
Zenuwstelsel: Dit is het geheel van zenuwcellen en weefsel die betrokken zijn bij de aansturing en perceptie van het lichaam, zoals de spieren en de zintuigen.
- https://www.healthline.com/human-body-maps#respiratory-system
- https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/82899NED
- https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16310198/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32730849/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33236085/
- https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/lever/item45056
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5793237/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6385269/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22132177/
- https://www.uzleuven.be/nl/nefrologie/functie-en-werking-van-de-nieren
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30454747/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3285786/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23824181/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15258556/#:~:text=High%2Dsensitivity%20C%2Dreactive%20prot
Stress testen
NeuroSpot, stressprofiel met uitgebreid stresshormonen en neurotransmitters onderzoek.
Voedselallergie test
ImuPro, testen op voedselallergie (IgG)