ImuPro voedselallergie IgG test

Darmflora testen

Het unieke darmflora onderzoek, breng je darmflora in balans.

Darmflora testen

Als we spreken van een disbalans of een verandering in de darmflora, dan wordt dat gelinkt aan een reeks van allergieën en klachten. Met name diarree, misselijkheid en aandoeningen zoals het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) en de Ziekte van Crohn. Inzicht hierin is dus essentieel, bij oppervlakkige verstoringen is dit namelijk makkelijk te optimaliseren met probiotica en voeding. Als verstoringen langer aanhouden is het moeilijker om het lichaam weer in balans te krijgen. Het darmmicrobioom heeft namelijk ook invloed op je gewicht, stemming en werkt hard tegen ziekteverwekkers. Inzicht en preventie van ophoping van meerdere klachten is dus essentieel!

Wat is het darmmicrobioom of darmflora??

 

Het Darmmicrobioom is een verzameling van bacteriën in je maagdarmkanaal. Deze darmbacteriën zijn voor 80% onderdeel van je immuunsysteem en helpen bij de vertering van voeding. Met de uitgebreide darmflora test van VicoBlue meet dan ook álle actieve- en inactieve bacteriën. Door middel van de nieuwe FISH-methode worden de inzichten van het darmmicrobioom beter weergegeven dan met andere analyses zoals de PCR en celkweek.

Benieuwd naar jouw unieke darmflora onderzoek? We hebben vier kwaliteitsnormen waardoor je zeker bent dat dit onderzoek, de meest accurate is:

  • Een compleet en overzichtelijk analyserapport met risicoanalyse
  • Unieke bepaling van microbiële activiteit van individuele bacteriegroepen in het darmmicrobioom
  • State of the art FISH (fluorescence in situ hybridization) technologie gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
  • Nederlands laboratorium met ruime ervaring in wetenschappelijk onderzoek en diagnostische analyses

Naast inzicht in je darmflora, kan deze test gecombineerd worden met een IgG-voedselallergie test ImuPro. Zo worden voedselallergieën zichtbaar en kan er een eliminatiedieet gevolgd worden om klachten te verminderen.

Darmflora testen